
Canepa- cultura minune a lumii
9 beneficii miraculoase ale uleiului de canepa
Canepa este una dintre cele mai vechi plante cultivate de om, primele consemnari ale acestei plante miraculoase au fost facute cu mai bine de 12.000 de ani in urma.
Indienii foloseau canepa din timpuri stravechi in ceremoniile religioase, iar chinezii ca planta medicinala. Semintele sale erau utilizate ca remediu tonic si regenerant, in tratarea inflamatiilor, pentru efectele lor laxative si diuretice, precum si pentru eliminarea parazitilor intestinali.
Canepa a fost, de-alungul timpului, principala sursa pentru producerea de fibre necesare confectionarii de imbracaminte. Fie ca vorbim despre materiale de constructie, despre primele tipuri de hartie, despre bere sau cele mai durabile sfori, canepa a fost mereu principalul ingredient.
Proprietatile uleiului de canepa sunt inca putin cunoscute in Romania. In tari precum Canada, Marea Britanie sau Germania, el este folosit constant in alimentatia naturista. In plus, este singurul ulei vegetal comestibil care contine doza perfecta de acizi grasi: acid gamma-linolenic, Omega 3, Omega 6. Iata care sunt principalele efecte benefice ale acestei plante miraculoase:
1. Diabetul. Semintele de canepa au un index glicemic mic si modereaza nivelul zaharului din sange. Acizii grasi contribuie la o eficienta crescuta a efectului exercitat de insulina. Totodata, canepa amelioreaza complicatiile majore ale diabetului: angiopatia, neuropatia diabetica, insuficienta renala progresiva, afectarea ochiului si a retinei, riscul de infarct vascular, ulcerele varicoase, trombozele.
2. Sanatate cardiovasculara. Uleiul de canepa joaca un rol important in mentinerea sanatatii cardiovasculare. Regleaza presiunea arteriala si ritmul cardiac, are actiune vasodilatatoare si de prevenire a formarii cheagurilor de sange.
3. Scade colesterolul si regleaza tensiunea. Uleiul de seminte de canepa are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul se imbunatateste, iar in organism grasimile sunt arse rapid, neavand timp sa se depuna pe peretii arterelor.
4. Afectiuni dermatologice. Acizii grasi prezenti in uleiul de canepa ajuta la oxigenarea si la hidratarea optima a pielii, facandu-l util in eczeme, dermatite atopice, psoriazis si lupus. De asemenea, are efect antibacterian, antimicotic si antiviral.
5. Combate ridurile si celulita. Prin actiunea lor vasodilatatoare, acizii grasi Omega 3 si Omega 6 previn aparitia ridurilor si a celulitei.
6. Sistemul imunitar si convalescenta. Acizii grasi esentiali (Omega 3-6-9) imbunatatesc functionarea sistemului imunitar si ajuta flora intestinala. Cresc energia celulara necesara eliminarii toxinelor construind astfel o bariera naturala impotriva microbilor. Scade timpul de recuperare a organismului dupa boala.
7. Echilibrul hormonal. Canepa este singura samanta comestibila care contine acid gamma-linolenic benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei. Datorita profilului acizilor grasi din canepa, ea este sursa cea mai adecvata de AGL pentru consumul pe termen lung. In plus, clorofila continuta este bogata in magneziu si extrem de folositoare organismului.
8. Osteoporoza si artrita pot fi ameliorate printr-un consum constant de acizi grasi esentiali care cresc absorbtia intestinala a calciului si refac structura oaselor. Acizii grasi Omega 3 din acest ulei ajuta la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substante antiinflamatoare care functioneaza asemenea hormonilor, reducand manifestarile specifice osteoporozei si artritei: durerile de spate, curbarea coloanei si fragilitatea osoasa, artrita reumatoida, depunerea calciului la nivel renal.
9. Cancerul. Uleiul de canepa are efecte antitumorale si atenueaza efectele secundare ale chimioterapiei, crescand in mod semnificativ calitatea vietii bolnavilor de cancer care au urmat acest tip de tratament.
Uleiul de canepa contine pe langa un raport ideal de acizi grasi si alte substante valoroase din punct de vedere terapeutic. Cannabinolul are efecte antiepileptice, antiinflamatorii si antibacteriene. Uleiul de canepa contine si gamma-tocoferol, care are efecte anticancerigene, in special in cazul tumorilor la colon. Terpenele, aflate de asemenea in compozitia uleiului de canepa, au efecte antiinflamatoare si citoprotective.
Beneficiile uleiului de canepa se regasesc intr-o concentratie optima in noul produs Cosmo Pharm®, ULEI DE CANEPA 1000 mg recomandat persoanelor care sufera de diverse afectiuni cardio-vasculare, angina pectorala, hipercolesterolemie, inflamatii si dureri articulare, astm bronsic, infectii bacteriene sau virale, afectiuni ale pielii (eczema, psoriasis, acnee, acneea rozacee), migrene, sindrom premenstrual, ulcer gastric si duodenal, constipatie, apatie, depresie, afectiuni ale rinichilor, leucemie, lupus.
CosmoPharm® iti aduce Sanatate din Natura®!
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.