Cosmeticele bio Nera Plant: Sanatate si frumusete din inima naturii

Cosmeticele bio Nera Plant: Sanatate si frumusete din inima naturii

V-ați întrebat vreodată care este drumul florilor şi al ierburilor de leac? Cum se transformă ele în ajutoare de nădejde pentru sănătatea noastră? Cu puțină pricepere și călăuzirea unui cunoscător, vom începe să prețuim plantele din jur, aceste minunate și discrete „comori”. Întrucât v-ați familiarizat deja cu siropurile, tincturile, uleiurile aromate și oțeturile Nera Plant, în acest articol vă invităm să descoperiți gama noastră de cosmetice bio: săpunuri lichide și solide, creme și loțiuni pentru păr și ten.

Iubim natura, dar mai presus de toate, Îl iubim pe Creatorul ei. Ce este frumusețea, dacă nu chemarea omului la asemănarea cu Dumnezeul cel Viu? Ce este sănătatea, dacă nu darul prin care-i putem sluji pe deplin aproapelui?

„Dragostea este cea mai înaltă rugăciune”, spunea Părintele Alipie de la Mănăstirea Pecerska din Pskov. „Priviți lumea numai prin prisma iubirii și toate problemele voastre vor dispărea, căci veți vedea înlăuntrul vostru Împărăția lui Dumnezeu, în om - o icoană, iar în frumusețea pământească – o umbră a Raiului. Aduceți-vă aminte ceea ce ne-a spus Hristos: «Tot ceea ce ați făcut oamenilor, Mie mi-ați făcut». Notați cuvintele acestea cu litere de aur pe tablele inimilor voastre, notați-le și atârnați-le lângă icoană și citiți-le în fiecare zi”.

Bunătățile naturii ajung în toate colțurile țării

În laboratorul de produse naturiste „Sfinții Doctori fără de arginți” al Mănăstirii Nera, ne străduim zi de zi să împlinim aceste cuvinte. Fiecare plăntuță care ajunge în mâinile noastre este un dar al Domnului pentru voi. Unele sunt aromate, precum salvia, lavanda, roiniţa, menta, busuiocul, socul sau cimbrișorul. Altele sunt inconfundabile: urzica, sunătoarea, pătlagina, păpădia, tătăneasa, rostopasca, anghinarea, isopul, pelinul. Nu putem trece cu vederea fructele, adevărate depozite de vitamine și minerale: afinele, merişoarele, cătină, măceşele, porumbele, zmeura. La toate acestea adaugăm, pe rând, din roadele muncii albinelor. Totul se condimentează cu dragoste din belșug și se acoperă cu rugăciune fierbinte. Din laboratorul nostru, bunătățile naturii ajung în toate colțurile țării, dar și în străinătate. Dacă vreți să vă bucurați din plin de ele, cu inima vă îndemnăm: primiți-le și folosiți-le cu recunoștință, mulțumire și încredere, dar dăruiți-le și celor dragi!

Săpunurile lichide Nera Plant - vitaminizante şi regenerante

Efectul intens hidratant al extractelor din plante, îmbinat cu proprietăţile lor vitaminizante şi regenerante - iată rețeta originală a săpunurilor lichide Nera Plant. Busuiocul, lemnul-Domnului, gălbenele, cătina, lavanda, coada-șoricelului, salvia, sunătoarea și isopul sunt ingredientele lor principale. La acestea se mai adaugă și calităţile emoliente ale uleiurilor vegetale.

Știați că busuiocul acționează asupra punctelor negre și a coșurilor, diminuându-le progresiv? Totodată, el normalizează și secreția de sebum. În plus, uleiul volatil de busuioc este antiseptic și este folosit în tratarea infecțiilor cauzate de tăieturi, răni și diverse afecţiuni ale pielii. Compresele cu frunze de busuioc pot trata înțepăturile de insecte și eczemele.

Datorită uleiului volatil de roiniță, săpunul lichid ce îl conține ajută tenurile impure și luptă împotriva petelor de pe piele. Numită și „iarba școlarilor”, roinița este prescrisă elevilor și studenților în perioada examenelor sub formă de ceai fierbinte, stimulând concentrarea și memoria.

Coada-şoricelului este deosebit de valoroasă în vindecarea rănilor, mai ales a arsurilor. Lemnul-Domnului este un bun antiseptic în plăgi ulcerate şi edeme.

Miezul nucilor de cocos, ingredientul responsabil de spuma săpunurilor

Gălbenelele pot fi folosite pentru toate tipurile de piele. Ele sunt deosebit de prețioase în tratarea acneei, a eczemelor, a psoriazisului, a iritațiilor pe care le suferă bebelușii din cauza pampersului sau a hăinuțelor. Ajută și în tratarea micozelor, a herpesului, a tăieturilor minore, a înţepăturilor de insecte, a escarelor, varicelor și a ulcerelor varicoase. Folosiți cu încredere acest săpun dacă aveți pielea crăpată sau iritată. Pentru vergeturi și transpirație excesivă vă recomandăm săpunul lichid cu salvie.

Sunătoarea se recomandă în răni uşoare și iritații ale epidermei. Are acţiune benefică în cazul tenului iritat şi sensibil, predispus la ridare. Cătina dă finețe pielii, făcând-o mătăsoasă şi suplă. Ea o fortifică și o vitaminizează, conferindu-i un aspect sănătos, plin de prospețime. Știați că uleiul volatil de mușcată, (un alt ingredient al săpunului) redă supleţea tenului ridat? Sau despre isop – că este util în cazul pleoapelor cu cearcăne şi a tenurilor obosite?

Poate vă întrebați care ingredient este responsabil de spuma pe care o fac de obicei săpunurile. Noi folosim miezul nucilor de cocos, care este, totodată, și un adjuvant în psoriazis, dermatite, eczeme și acnee.

Săpunurile solide Nera Plant au grijă de sănătatea pielii

Prin conţinutul bogat în substanţe active extrase din plante, la care se adaugă proprietăţile emoliente ale uleiurilor vegetale și ale cerii, cele cinci tipuri de săpunuri solide Nera Plant mențin sănătatea pielii şi o protejează împotriva factorilor externi. Dintre ingredientele lor amintim: lavanda, menta, pelinul, propolisul, scorţişoara, cacaoa şi salvia. Săpunurile au un conținut ridicat de glicerină.

Știm că menta calmează erupţiile şi pielea înroşită. Uleiul volatil obținut din aceasta reduce pruritul provocat de înţepăturile de insecte. Dacă aveți negi, micoze, eczeme sau alte inflamații ale epidermei, vă recomandăm săpunul cu propolis, scorţişoară şi cacao. El ajută la cicatrizarea şi regenerarea pielii, fiind util și pentru vindecarea acneei şi a coşurilor, datorită scorţişoarei. Propolisul este un bun cicatrizant. El stimulează producţia de colagen şi elastine și reface ţesuturile afectate de răni. Este indicat în infecţii şi arsuri, bătături şi cheratite, răni vechi, micoze, negi şi aluniţe. Pudra de cacao are un conţinut bogat în antioxidanţi, împiedicând astfel procesul de îmbătrânire. Este recunoscută pentru efectul ei revigorant. Menţine pH-ul optim al tenului şi îi conferă un aspect luminos.

Cremele Nera Plant, „bune de pus pe rană”

Cele cinci tipuri de creme Nera Plant au fost gândite să acopere o gamă variată de afecțiuni și nevoi ale pielii. Extractele bogate din plante, combinate cu uleiuri vegetale, ceară şi miere de albine le asigură acestora o formulă care hrăneşte, regenerează şi protejează pielea, conferindu-i sănătate şi echilibru.

De pildă, crema Nera Plant Cicatris e eficientă în plăgi, ulceraţii cutanate, eczeme, arsuri, furuncule, herpes, dar și pentru tenuri acneice uscate sau ridate. Vindecă chiar și răni de război și escare, așa cum ne-au mărturisit cei care au folosit-o. În schimb, cea cu gălbenele – tonifiantă și regeneratoare – e recomandată pentru arsuri, varice, degerături, furuncule, noduli și alte infecții și leziuni ale pielii. Ea reîmprospătează și tenul ofilit. Crema cu pelin este potrivită pentru suprafețe iritate, înţepături de insecte, răni, eczeme, furunculoză, erupţii cutanate, dar și pentru tenul gras.

Tătăneasa tratează rănile greu vindecabile

Cremă Nera Plant cu propolis se recomandă pentru psoriazis, herpes, negi, hemoroizi, dar și pentru tenul sensibil, gras, iritat și acneic. Crema cu tătăneasă este antiseptică și antiinflamatoare. Dacă aveți răni greu vindecabile, reumatism, anchiloze, artroză, fracturi, traumatisme, contuzii, hemoroizi, escare, fisuri mamelonare, ea vă va fi un ajutor de nădejde.

Tătăneasa are proprietăţi antiinflamatoare şi este un bun cicatrizant al escarelor, al ulcerelor varicoase, al rănilor greu vindecabile. Tratează furuncule, înţepături de insecte, tumori canceroase ale pielii. Este utilă în contuzii, hematoame, traumatisme provocate în accidente sau în competiţii sportive, reumatism, afecţiuni articulare. În cosmetică, tătăneasa este recomandată pentru tenurile grase și iritate.

Ajutoare vitaminizante pentru păr și ten

Loţiunea Nera Plant pentru păr regenerează fiecare fir prin tonifierea rădăcinii şi activarea circulaţiei periferice. Ea previne despicarea vârfurilor şi contribuie la descurcarea firelor de păr, înlătură surplusul de sebum şi de mătreaţă, conferind părului sănătate şi strălucire.

Urzica stimulează oxigenarea scalpului şi a foliculilor piloși; curăță în profunzime şi îndepărtează excesul de sebum; normalizează funcţionarea glandelor sebacee. Frunzele de nuc conțin uleiuri volatile cu acțiune emolientă asupra părului. Brusturele previne căderea părului, fiind un bun tonic capilar. Rostopasca dă rezistență firului de păr. Coada-calului îi stimulează creşterea. Fiind o sursă bogată de vitamine, minerale, acizi graşi şi enzime, oţetul de mere hrănește părul şi îi dă strălucire.

Loţiunea Nera Plant pentru ten este potrivită pentru toate tipurile de piele. Prin ingredientele sale (oțet de mere și miere, extracte de: gălbenele, sânziene, trandafir, tei, mușețel și nalbă-mare), ea curăţă tenul, absoarbe excesul de sebum, închide porii, ajută la tratarea acneei, hidratează și catifelează pielea.

Sânzienele menţin elasticitatea pielii şi estompează ridurile fine. Ele au proprietăți deosebite în ameliorarea inflamațiilor și a cicatricelor. Petalele de trandafiri hrănesc în profunzime pielea feței, redându-i aspectul rozaliu și sănătos. Florile de tei reduc cearcănele, combat ridurile, calmează tenurile iritate, au proprietăți nutritive și tonice pentru tenul palid și sunt recomandate în erupții cutanate.

**

Produsele naturiste ale Mănăstirii Nera sunt notificate de Institutul de Bioresurse Alimentare și Ministerul Sănătăţii. Acțiunea, culoarea și parfumul lor se datorează în întregime ingredientelor naturale.

****
Iată, vara își pregătește veșmintele! Prin grădini, livezi și păduri, miresmele şi culorile vii ale naturii ne îmbie să le cercetăm. Să nu mai punem cheile în contact, ci să ne încălțăm comod. Să căutăm poteca spre prima pădure și să ne lăsăm răsfățați de razele blânde ale soarelui de mai. Să ne deschidem apoi inima şi sufletul pentru a primi daruri peste daruri, şi pentru trup, şi pentru suflet. Și întrucât bucuria se înmulțește doar atunci când o împarți, să-i ținem de mână pe toți cei dragi. Bucurați-vă de natură, bucurați-vă de Domnul și pentru toate mulțumiți-I!

 

Pe aceeaşi temă

17 Mai 2016

Vizualizari: 2401

Voteaza:

Cosmeticele bio Nera Plant: Sanatate si frumusete din inima naturii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Calatoria mea prin lumea de dincolo
Calatoria mea prin lumea de dincolo Cartea pe care o țineți acum în mâini este o mărturie scrisă cu dorința de a-i aduce cititorului vestea cea bună: nu suntem zidiți pentru moarte, ci pentru viață veșnică. Viața noastră are sens, iar niciunii dintre oamenii care au trăit vreodată pe acest 36.00 Lei
Sfantul Paisie Aghioritul isi face autobiografia
Sfantul Paisie Aghioritul isi face autobiografia Cine nu-l cunoaște pe Sfântul Paisie Aghioritul? Încă mai trăiesc cei care l-au cunoscut personal și care, povestind despre sfântul, varsă o lacrimă de recunoștință și de dor pentru acela care le-a umplut inima de dragoste pentru Dumnezeu, le-a dat 35.00 Lei
Ultima vanzare a pacatului
Ultima vanzare a pacatului Dacă iei în mână acest text, nu ai cum să-l mai lași decât atunci când ai terminat lectura. Subiectul în sine, împreună cu harul autorului, fac din acest roman o excepțională pagină de literatură.Luș Ursu este un om profund, care are în el acel dar de la 35.00 Lei
Biserica, Lume si Imparatie
Biserica, Lume si Imparatie Părintele Alexander Schmemann este unul din cei mai importanți teologi contemporani, ale cărui preocupări teologice s-au centrat pe rolul Euharistiei în viața Bisericii. Firește, studiile sale au atins și alte teme, toate având relevanță pastorală. 43.00 Lei
Ai grija!
Ai grija! Limitele se pun atunci când din centru al lumii devenim observatori ai istoriei celuilalt. Şi dacă n-o judecăm, ci o înţelegem şi o percepem, în afara hărţilor noastre, noi vom alege dacă ne vom muta, dacă vom pleca, dacă vom rămâne sau dacă ne vom 14.00 Lei
Rugaciunea lui Iisus: calauza inimii catre Dumnezeu - Editia a II-a
Rugaciunea lui Iisus: calauza inimii catre Dumnezeu - Editia a II-a Nu sunt o expertă în Rugăciunea lui Iisus, dar m-aș bucura să vă pot ajuta să o înțelegeți măcar atât cât o înțeleg eu. Prea mulți dintre noi își petrec zilele având sentimentul că Dumnezeu este departe, ocupat cu lucruri mult mai importante. Însă Domnul 25.00 Lei
„Ramaneti intemeiati in credinta”. Persoana si comuniune in teologia Sfantului Dumitru Staniloae
„Ramaneti intemeiati in credinta”. Persoana si comuniune in teologia Sfantului Dumitru Staniloae În ultimele decenii, teologia creștinã s-a aplecat cu mult interes asupra tainei persoanei. Aceasta s-ar putea datora atât actului necesar de deslușire, predare și receptare a Revelației dumnezeiești, cât și provocãrilor pe care le întâmpinã ființa umanã 55.00 Lei
Parintii Bisericii despre teologie (Patristica 36)
Parintii Bisericii despre teologie (Patristica 36) Părinții Bisericii Primare au fost mari teologi - deși nu se considerau ca atare - și păstori iscusiți, implicați în viața de zi cu zi a cetății și în conducerea propriilor congregații. Părinții au răspuns la marile întrebări formative ale credinței 66.00 Lei
Metafizica energiilor divine si schisma bisericii (Patristica 37)
Metafizica energiilor divine si schisma bisericii (Patristica 37) În această călătorie în istoria filosofiei și a teologiei creștine, David Bradshaw (Universitatea din Kentucky, Catedra de Filosofie) demonstrează că unul dintre motivele principale ale Marii Schisme (1054) a fost înțelegerea greșită de către apuseni 75.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact