
Suntem parte a unei generatii mult prea preocupate, sanatatea pielii noastre cazand de cele mai multe ori in excese. Spalatul excesiv, folosirea unor solutii care omoara 99% din ceea ce traieste pe pielea noastra, poluarea, expunerea la nenumarati alergeni, incepand cu balsamul de rufe si terminand cu colorantii textili, predispun la cresterea numarului de cazuri de dermatita atopica, piele uscata si alergii de tot felul. 20% din copiii mici dezvolta eczema atopica in forme de severitate variata. Cu cat nivelul de trai este mai ridicat, cu atat pielea noastra, incapabila sa lupte cu factorii externi, sufera mai mult. Stiati ca, traiul cu un catelus din prima zi de viata a copilului scade riscul de a avea un copil atopic cu 50%?
Dermatita atopica este o afectiune inflamatorie care se poate asocia cu alte manifestari alergice de tipul astmului bronsic, conjunctivitei, urticariei. Se manifesta prin uscaciune tegumentara pronuntata, mancarime, eczeme care ridica riscul suprainfectiilor de tot felul. Putem mosteni terenul atopic. Ca si cauze, pe scurt, la baza bolii stau disfunctia unor imunoglobuline implicate in apararea imuna (IgE) si lipsa cimentului care uneste celulele din piele. Orice factor extern patrunde mai usor, dand nastere proceselor inflamatorii, iar pierderile de apa, care duc la uscaciune, sunt severe.
Ce facem noi? Ei bine, conduita corecta este sa tratam deficitul, sa dam pielii ceea ce ii lipseste. Intr-o generatie care cauta produse cat mai sigure, cat mai compatibile cu pielea noastra, am creat o gama de produse care pot fi folosite din momentul zero de viata, inclusiv la copilul prematur.
Am preferat produse usor de utilizat, cu textura prietenoasa, tip 2 in 1, care sa asigure spalarea atat a parului cat si a pielii.
Pon Emo infantil este un gel de curatare atat a scalpului cat si a pielii cu pH 5,6 adaptat igienei nou-nascutilor, inclusiv prematurilor, copiilor mici. Contine acid mandelic cu rol bacteriostatic, scazand riscul de suprainfectie a leziunilor in dermatita atopica. Ajuta la indepartarea crustelor de lapte. Este sigur din prima zi de viata a bebelusului, nu usuca pielea, ci pastreaza si reface invelisul protector al acesteia.
Pentru varsta adulta, mai ales pentru spalarea parului uscat, fara volum, am creat produsul Pon-emo colagen. Are la baza proteine similare cu colagenul uman ceea ce ii confera o siguranta cutanata crescuta. Reduce mancarimea pielii si a scalpului. Reface parul ars, degradat dupa interventii cosmetice. Proteinele din compozitie leaga apa si cresc volumul firului de par de pana la 6 ori.
Pentru parul gras am venit cu un produs care sa reduca secretia de sebum si riscul de aparitie a matretei. Acesta este samponul Pon-emo; poate fi folosit ca gel de dus, gel de curatare a fetei pentru pielea foarte grasa care asociaza acnee.
Produsele sunt disponibile in farmacii, in toata tara.
Pentru ca am vorbit despre dermatita atopica, trebuie subliniat ca, baza ingrijirii este emolientul. Pon-emo lotiune vine in ajutorul pielii uscate si foarte uscate. Contine uleiuri emoliente, vitamine si aloe vera care calmeaza mancarimea, refac cimentul/bariera protectoare a pielii.
Produsele noastre se adreseaza nu numai copiilor si dermatitei atopice. Pot fi folosite in egala masura in alte afectiuni precum:
-uscaciunea pielii care apare cu varsta si asociaza fisuri, mancarime
-eczeme de tot felul
- eczeme iritative de scutec
-ihtioza
-keratoza pilara
Si pentru ca pielea sensibila necesita atat produse sigure si eficiente ca cele amintite anterior, cat si urmarea unor “principii de viata” sanatoase, iata cateva informatii extrem de necesare oricarei familii care ingrijeste o persoana atopica:
1. Baile nu trebuie sa depaseasca 10-20 minute si sa nu fie fierbinti.
2. Puteti adauga ulei de baie in cadita sau pastile de cloramina, mai ales daca copilul prezinta risc de infectie pe piele.
3. Aplicati emolientul de 2 ori pe zi. Momentul ideal este imediat dupa baie, pe pielea usor umeda. Pon-emo lotiune are o textura blanda, care face aplicarea facila si pentru copilul foarte mic.
4. Evitati transpiratia, aerul uscat.. Puneti umidificatoare in camera copilului.
5. Folositi haine, lenjerie din bumbac si taiati etichetele care irita pielea. Nu adaugati balsam de rufe si clatiti suplimentar hainele.
6. Aveti grija cu praful de casa daca acesta s-a dovedit alergen.
7. Cu privire la alimentatie, parerile sunt impartite, inclinand spre impactul minim al alimentelor in formele usor-moderate de dermatita. Evitati totusi alunele, laptele de vaca, ouale, fructele de mare, ciocolata, soia.
8. Nivelul scazut al vitaminei D3 se coreleaza cu severitatea manifestarilor de dermatita atopica.
9. Dermatita atopica, desi cronica, se imbunatateste sau dispare cu varsta! Daca 20% din copii au eczema atopica, adultii sunt in procent de 0,9% afectati.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.