Mesele copioase si balonarea

Mesele copioase si balonarea Mareste imaginea.

Cum scapi de senzatia de balonare

Fie ca e vorba de o aniversare, de Paste, Craciun, Revelion, nunta, botez sau vreo alta cumetrie, excesul alimentar si de alcool este un risc real pentru fiecare dintre noi. Consumul unei cantitati mari de mancare, in combinatii de cele mai multe ori nepotrivite, are ca efect suprsolicitarea sistemului digestiv prin aparitia unor manifestari ca indigestia, balonarea etc.

Fenomenul nu este intalnit exclusiv de sarbatori, totusi este mai raspandit in aceste perioade. Potrivit statisticilor oficiale, un sfert din populatie sufera de aceste tulburari, insa doar 10% dintre cei afectati au nevoie de ingrijire de specialitate.

Cartofii, painea, orezul, pastele sunt foarte bogate in amidon si, prin urmare, se digera mai greu. Ideal este sa nu se manance doua tipuri de alimente bogate in amidon la aceeasi masa. Se poate consuma carne alba sau rosie cu garnitura de legume si fara paine.

Senzatia de balonare este insotita de obicei de constipatie sau diaree, gaze si dureri abdominale. Caracterul durerii poate fi variabil – arsuri, intepaturi, balonare, jena – sau poate mima durerea provocata de alte organe (anexita, colica renala, ulcer, colica biliara). Intensitatea durerii este variabila, de la usoara jena sau disconfort pana la durere intensa, spontana sau la palparea blanda a abdomenului.

Cauzele balonarii

Balonarile pot avea nenumarate cauze: inghitirea repetata de aer, formarea excesiva de gaze in intestine in timpul proceselor de fermentatie, obturarea eliminarii gazelor din intestin etc. De cele mai multe ori apar ca urmare a unei viteze prea mari in inghitirea alimentelor si a bauturilor sau a unor probleme de digestie a alimentelor consumate, in tractul gastro-intestinal. Mesele prea bogate, varza, leguminoasele sau alte tipuri de legume suprasolicita functia intestinelor. Daca la acestea se adauga consumul exagerat de alcool, nicotina si cafea, balonarile sunt ca si programate. Dulciurile, zaharul si indulcitorii sintetici sunt descompusi de bacteriile intestinale, insa gazul intestinal produs creste, cantitatea fiind mai mare decat cea produsa in timpul metabolizarii alimentelor sanatoase.

Si in cazul unei diete sanatoase, este necesar sa va asigurati ca puteti digera cu usurinta alimentele sanatoase. Uneori, balonarile pot indica probleme in compozitia sucurilor digestive (gastric, pancreatic sau biliar). La acestea se adauga stresul, anxietatea sau depresiile, factori ce pot cauza aparitia balonarii.

Cum scapam de senzatia de balonare

Balonarile pot fi tratate sau chiar evitate prin mijloace simple. Balonarea poate fi prevenita prin diminuarea consumului anumitor alimente: dulciuri si fainoase, fasole uscata, varza, conopida, castraveti, ceapa, mazare verde si uscata, ridichi, caise, banane, pepene, piersici, pere, prune, mere nefierte, oua, vin rosu, bere, mancaruri grase sau cu prajeli, cereale, zahar sau substituenti, lapte sau produse lactate, cafea si ceai negru.

Daca in dieta nu exista alimentele mentionate, atunci balonarea poate aparea ca urmare a unor obiceiuri alimentare sau de viata: fumatul, vorbirea in timpul mesei cu inghitire de aer (aerofagia), mestecarea gumei sau alimentatia la ore intamplatoare.

Mesele servite in graba sau mesele copioase pot cauza balonarea, deoarece sucurile digestive nu pot digera mancarea, care fermenteaza, respectiv nu pot face fata unei mari cantitati de alimente, care raman partial nedigerate si fermenteaza. Mesele servite la aceleasi ore, in fiecare zi, ordoneaza functiile aparatului digestiv. Acesta este pregatit pentru digestie inaintea mesei; alimentatia la ore diferite, in fiecare zi, face ca pregatirea instinctiva a aparatului digestiv, neurmata de alimentatie, sa duca la formare de gaze (balonare). Alimentatia pe un tub digestiv nepragatit, care deja si-a eliminat sucurile digestive, are ca rezultat o digestie ineficienta, cu formare de reziduuri partial digerate, generatoare de gaze, deci balonare.

Toate aceste inconveniente pot fi rezolvate cu ajutorul remediilor pe baza de plante medicinale.

Suplimentul alimentar ayurvedic GASCURE tablet, marca Ayurmed stimuleaza secretiile gastrice si hepatobiliare, elimina neplacerile cauzate de excesele alimentare, înlatura greata, balonarea, contribuind astfel la buna desfasurare a digestiei si absorbtiei intestinale. Protejeaza mucoasa gastrica, regleaza tranzitul intestinal, este adjuvant în tratamentul candidozei bucale si antioxidant. Poate fi administrat atat adultilor, cat si copiilor peste 5 ani.


In cazul aparitiei balonarilor asociate cu hiperaciditate gastrica putem folosi asociat suplimentul alimentar GASCURE sirop, marca Ayurmed. Acesta protejeaza mucoasa gastrica si ajuta la refacerea epiteliului gastric si intestinal afectat. În acelasi timp, regleaza secretia gastrica si hepatobiliara si are un efect normalizator asupra digestiei.


In cazul balonarilor aparute datorita functiei deficitare a ficatului de mare ajutor este remediul ayurvedic LIVECOM, marca Ayurmed, prezent sub forma de tablet sau sirop. Acest supliment alimentar sustine si îmbunatateste functiile si activitatea ficatului, contribuie la regenerarea lui, readucand în limite normale ficatul marit, înlatura greata, durerile si tensiunea din hipocondrul drept. Suplimentul alimentar LIVECOM regleaza, de asemenea, secretia biliara, combate balonarea si ajuta la scaderea valorilor mari ale colesterolului sangvin.



 

Pentru persoanele suferinde de diabet zaharat este disponibila si varianta LIVECOM sirop fara zahar


Pentru combaterea tulburarilor tranzitului intestinal, in special a constipatiei care insoteste frecvent balonarea, putem folosi cu succes remediul ayurvedic TRIFYLA, marca Ayurmed. Acest supliment protejeaza sistemul digestiv, mentine echilibrul florei bacteriene intestinale, regleaza tranzitul intestinal, ajutand la evacuarea intestinului gros si implicit la eliminarea toxinelor. TRIFYLA se poate administra cu succes atat copiilor, cat si adultilor in doze de 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi, inainte de masa cu 30 de minute.


14 Mai 2014

Vizualizari: 2290

Voteaza:

Mesele copioase si balonarea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE