Octombrie - luna de constientizare a cancerului de san

Octombrie - luna de constientizare a cancerului de san Mareste imaginea.

Pe 1 octombrie, an de an, este marcata Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului la San. In fiecare an, la Gentle Care, Centrul de Consiliere pentru protejarea Externa de San, avem alaturi de noi Luptatoare, Supravietuitoare si Sustinatoare ale acestei lupte.

Va rugam sa nu uitati ca aceasta boala este limitata. Cancerul de san nu va poate lasa fara Credinta. Cancerul nu poate anula Speranta. Cancerul nu poate umbri Iubirea. Cancerul nu poate ucide Prietenia. Cancerul nu poate anula Amintirile. Cancerul nu poate reduce Curajul. Cancerul nu poate sa va cucereasca Spiritul. Cancerul nu poate sa va invadeze Spiritul. Cancerul nu poate sa va fure Viata Eterna.

Vrem sa constientizati ca preventia este cea mai buna metoda de a lupta impotriva cancerului la san. Mergeti la medic! Informati-va! Aflati ca totul este in regula cu dumneavoastra! Exista anumite obiceiuri care pot scadea riscul aparitiei cancerului.

Exercitiile fizice - conform studiilor exercitiile fizice pot avea efecte benefice in lupta impotriva cancerului de san si de colon. Aceste efecte sunt determinate de cresterea imunitatii organismului.

Dieta echilibrata - In general o dieta echilibrata care sa contina fructe, vegetale si nuci este benefica. In mod special mancarurile care contin antioxidanti sunt benefice in lupta impotriva cancerului. Corpul nostru produce radicali liberi de oxigen care interactioneaza puternic cu celulele si care pot determina astfel mutatii celulare. Antioxidantii interactioneaza cu acesti radicali liberi si ii neutralizeaza. In plus, studiile au aratat ca vitamina E, seleniul si calciul continut in alimente pot preveni sau limita cresterea tumorilor.

Inca o data: nici unul dintre lucrurile de mai sus nu este determinant clar in aparitia cancerului si nici nu inlatura total riscul aparitiei cancerului. Tot ceea ce poti face este sa iti limitezi riscul de aparitie sau de recidiva a bolii.

Cancerul mamar este unul dintre cele mai intalnite forme de cancer (1din 8 femei se confrunta de-a lungul vietii cu aceasta afectiune). Apoi, cancerul la san este cu atat mai agresiv atunci cand apare la o varsta mai tanara - evolueaza mult mai repede decat atunci cand apare dupa 40 de ani. Este o boala grava, dar care poate fi vindecata daca este diagnosticata din timp, in faza incipienta, la dimensiuni sub 1 cm.

Si pentru ca aceasta forma de cancer nu produce durere si nici nu se manifesta prin alte simptome decat in faze tarzii, trebuie sa urmati cei 4 pasi pentru combatere:

1. Autoexaminarea: Indicata la orice varsta, autoexaminarea este o minima evaluare. Trebuie efectuata dupa menstruatie si consta in palparea si examinarea propriilor sani. Daca veti constata cea mai mica modificare, trebuie sa apelati la medicul specialist.

2. Vizita la medicul specialist: La varsta adulta, vizita la medicul specialist este recomandata anual sau ori de cate ori observati o mica schimbare la nivelul sanilor.

3. Ecografia mamara: Femeile cu varsta pana la 40 de ani trebuie sa efectueze o ecografie mamara pe an: este un test de rutina cu scopul de a descoperi foarte devreme orice nodul, chiar inainte de a fi palpabil. Ecografia mamara este neinvaziva si nedureroasa si poate fi inlocuita, dupa 40 de ani, cu mamografia ca examen de prima intentie.

4. Mamografia: Un test de rutina pentru femeile cu varsta peste 40 de ani, mamografia (bilaterala sau unilaterala) poate fi efectuata la interval de 1-2 ani, in functie de antecedentele patologice personale sau familiale, pentru a descoperi orice leziune, tot inainte de a fi palpabila. Uneori, la indicatia medicului, mamografia trebuie completata cu o ecografie mamara.

Daca sunteti o Supravietuitoare a acestei maladii sau aveti pe cineva care a trece prin aceasta boala, Gentle Care are placerea sa va anunte deschiderea Centrelor de Consiliere Pentru protezarea externa de san cu acelasi nume. Suntem prezenti in Brasov, Bucuresti, Iasi, Constanta si Cluj Napoca. In cadrul acestor centre puteti sa primiti tot sprijinul necesar pentru procurarea protezelor externe de san, a sutienelor cu buzunare pentru protezele externe de san si a costumelor de baie cu buzunare pentru protezele externe de san. Prin tot ceea ce facem dorim sa reintregim nevoia de feminitate a celor care au trecut printr-o mastectomie, prin restaurarea unei imagini pozitive fata de propriul corp, prin reinnoirea increderii si a respectului de sine.

Pentru ca un diagnostic de cancer de san face sa apara multe intrebari, am lansat www.Desprecancerdesan.ro pentru a raspunde nevoilor generale ale tuturor celor care au fost atinsi de cancerul de san, inclusiv paciente nou diagnosticate sau supravietuitoare, precum si prietenii lor, membrii de familie si colegi.

Ne dorim ca acest site sa furnizeze informatii exacte catre supravietuitoarele cancerului de san cu privire la orice, de la optiuni post-chirurgicale si produse, la informatii cu privire la probleme de intimitate.

Site-ul este astfel structurat incat vizitatorii gasesc informatii referitoare la comunicarea cu cei mici intr-o astfel de situatie, la relatia cu partenerul de viata, relatia cu personalul medical, la acceptarea propriului trup dupa o mastectomie sau revenirea la activitatile obisnuite.

Materialele de pe acest site nu inlocuiesc in niciun fel recomandarile medicale specifice fiecarui caz in parte.

Desprecancerdesan.ro este singurul site din Romania care abordeaza aceasta maladie din prisma gandurilor tuturor celor afectati si mai ales in termeni pe intelesul tuturor.

Femeile din ziua de azi au la dispozitie o gama larga de produse post mastectomie. Din pacate acestea nu sunt cunoscute in detaliu de catre personalul medical. Tineti minte ca pentru fiecare persoana exista o multitudine de produse care se potrivesc perfect fiecarui tip de operatie la san si fiecarei etape din viata atat din timpul tratamentului, cat si dupa ce acesta se termina.

Rozul nu este o culoare. Este o atitudine!

Sa aveti un octombrie minunat!

O zi frumoasa doamnelor!

Centre De Consiliere Gentle Care
BRASOV:
Centrul de consiliere pentru protezare externa de san Gentle Care
Sirul Livezii Nr 16. Programari la telefon: 0372681010

BUCURESTI:
Centrul de consiliere pentru protezare externa de san Gentle Care
Calea Rahovei nr. 266 - 268 (Electromagnetica Business Park) corp 104, etaj 3, camera 8. Programari la telefon: 0723534383 sau 0372901808
Centru de consiliere pentru protezare externa de san Gentle Care
Str. Cetatea de Balta, Nr.22,Bl.O6,Sc.B,Ap.55, parter,Sector 6
Programari la telefon: 0744387396 sau 0764838677

CONSTANTA:
Centrul de consiliere pentru protezare externa de san Gentle Care
Str. Nicolae Iorga nr 39. Programari la telefon: 0241660869 sau 0766589390

IASI:
Centrul de consiliere pentru protezare externa de san Gentle Care
Str. Manta Rosie Nr. 21, Bl 8, Sc. B, Ap. 1. Programari la telefon: 0732405280 sau 0745907809

CLUJ NAPOCA
Centrul de consiliere pentru protezare externa de san Gentle Care
Str. Antonio Gaudi Nr. 35. Programari la telefon: 0730660220.

01 Octombrie 2013

Vizualizari: 1719

Voteaza:

Octombrie - luna de constientizare a cancerului de san 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE