Sa fie lumina !

Sa fie lumina ! Mareste imaginea.

Sa fie lumina !

Asa cum Dumnezeu porunceste in cartea Facere - "Sa fie Lumina!" - tot asa, constiinta umana aduce si ea lumina in fiecare arena a aventurii umane. Toate explorarile noastre, fie ca sunt religioase, psihologice, comportamentale, fac parte din impulsul fundamental al  constiintei de a se cunoaste pe sine.

Cautam dovezi ale existentei lui Dumnezeu in miracole, in revelatii. Cei mai multi oameni vor sa fie asigurati ca exista "Cineva" care are grija de noi. Nu ne putem raspunde singuri care este sensul existentei noastre, asa ca trebuie sa existe "Cineva" care sa ne dea sens.

Cand ne uitam in jur si meditam asupra "divinului", il vedem in insasi  fenomenul relatiei noastre cu viata. Il vedem in cererea "Sa fie lumina!", ori de cate ori vrem sau avem nevoie sa cunoastem ce se afla dincolo de urmatoarea culme, inauntrul moleculei sau la baza sentimentelor si comportamentului nostru.

De fiecare data cand intrebam, ni se raspunde, de fiecare data apare o noua intelegere. Aceasta este actiunea "divinului"! Orice am descoperi, nu ne duce niciodata la capatul limitelor noastre si astfel in timp ne extindem intelegerea.

De ce miracol mai mare am avea nevoie, de ce dovada mai mare ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu? Caci in orice directie ne-am indrepta  exista  "creatie".

De fiecare data cand am batut la poarta existentei ni s-a raspuns. De-a lungul timpului  am  batut  la poarta existentei si nenumaratele deschideri reprezinta insasi inflorirea culturii umane. Dar trebuie sa incetam sa  transformam acest principiu  "divin", intr-o sursa de cosolare, in iluzia ca vom bate la usa si vom primi raspunsul pe care-l vrem, in conditiile date de noi.

Orice raspuns "divin" presupune mai multa responsabilitate si maturitate din partea noastra. Fiecare iluminare a stralucit in intunericul fiintei noastre si noi ne-am  dezvoltat.

Invariabil batem la poarta "divinului", cand ne aflam in suferinta, confuzie, nevoie. Si intotdeauna primim raspuns si pentru o vreme viata devine mai sigura, mai minunata.

Insa moartea este prezenta, la fel ca inainte si vine iarasi catre noi, intr-o forma noua, mai mare si mai hidoasa(de exemplu am invins bolile transmise de bacterii, prin tratament antibiotic, dar n-avem nci o terapie impotriva virusurilor, astfel poti muri de o gripa, SIDA, etc.

Am batut la portile mintii, ale comportamentului uman si am ajuns la o intelegere psihologica minunata. Totusi nu stim nici acum si nu am stiut niciodata ce inseamna un psihic uman sanatos sau un corp sanatos.

In ultima instanta nu stim ce inseamna un sentiment sanatos, o relatie sanatoasa. Prin urmare nu trebuie sa ne judecam pe noi insine si nici sa ne judecam experienta. Daca speram cu adevarat sa ne spiritualizam corpul sau relatiile, trebuie sa-l invitam in fiecare clipa pe Dumnezeu, astfel renuntam la toate supozitiile restrictive si celebram posibilitatile noi ceea ce ne va descatusa.

Vizireanu Fulvia (Felicis)

Despre autor

felicis Felicis felicis Felicis

Colaborator
30 articole postate
Publica din 29 Iulie 2010

23 Iulie 2012

Vizualizari: 3014

Voteaza:

Sa fie lumina ! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE