Sanatatea barbatului la varsta a treia

Sanatatea barbatului la varsta a treia Mareste imaginea.

Nimanui nu-i face placere sa i se spuna sau sa constate ca a imbatranit! Important este ca trecerea timpului sa lase urme cat mai mici in ceea ce priveste sanatatea, pentru ca nimeni nu doreste sa traiasca mult, dar bolnav; din contra, idealul este sa traim mult si cu un status de sanatate cat mai bun.

Exista barbati, care datorita mostenirii genetice imbatranesc mai greu, modificarile fizice, locomotorii sau mentale nefiind radicale, in vreme ce altii la 45-50 ani arata si se comporta ca octogenarii.

Toti barbatii sunt expusi riscului de afectiuni ale prostatei, insa doar unii pot dezvolta probleme din cauza acestei glande, ca urmare a factorilor genetici, a varstei, rasei, statusului hormonal sau regimului alimentar.

Prostata este o glanda a sistemului reproductiv masculin de forma unei castane, situata imediat sub vezica urinara si care are rolul de a sprijini capacitatea de reproducere, prin secretia unui lichid, care inglobeaza spermatozoizii si le accelereaza motilitatea. Prostata are doua perioade de crestere in viata unui barbat.

Prima este in perioada de pubertate, iar a doua intre 20-30 de ani.

Problemele de prostata afecteaza aproximativ 12% dintre barbati la un moment dat in viata lor. Urinarea dificila, dureroasa si/sau frecventa, insotita de aparitia unor dureri de spate sau a unor dureri pelviene sunt semne care pot indica probleme la nivelul prostatei.

Printre manifestarile specifice ale afectiunilor de prostata se numara urinarea frecventa, in special noaptea, dificultati la inceperea sau oprirea urinarii, senzatia de durere sau usturime la urinare, urinare cu sange, umflarea vezicii urinare, umflarea picioarelor cauzata de obstructia sistemului limfatic etc.

Barbatii peste 50 de ani au un risc crescut de a dezvolta afectiuni ale prostatei, la fel si barbatii cu istoric familial in ceea ce priveste afectiunile prostatei, precum si cei care au o dieta neadecvata. Fumatul, consumul excesiv de bauturi alcoolice, odihna insuficienta sunt doar cativa dintre factorii care afecteaza sanatatea barbatilor si implicit functionarea prostatei. De asemenea, dieta necorespunzatoare, bogata in grasimi animale si saraca in vitamine si minerale favorizeaza degradarea starii de sanatate a barbatului in general, contribuind la apartitia unor simptome specifice unor afectiuni ale prostatei. Tot aici pot fi amintite ca si posibile cauze ale aparitiei unor tulburari la nivelul prostatei statul pe scaun timp indelungat sau expunerea la frig.

Desi inca nu se cunosc cu exactitate toate cauzele aparitiei bolilor de prostata, oamenii de stiinta sunt de parere ca ar putea fi vorba in general de factori genetici si hormonali. Alti doi factori de risc pot fi tinuti sub control: este vorba de alimentatie si lipsa activitatii fizice.

Patologia prostatica poate beneficia si ea de tratament cu ajutorul remediilor naturale. Remediul natural PROSTATOSALM, marca Ayurmed contine plante cu o puternica actiune antiinflamatoare asupra prostatei, rinichilor si cailor urinare, inlatura neplacerile cauzate de urinarile frecvente si dureroase din timpul zilei si noptii. Dintre aceste plante amintim: Vetiveria zizanioides, Curcubita maxima, binecunoscutul dovleac, Juniperus communis, Bergenia ligulata, Piper cubeba.



 

Acest produs ajuta la mentinerea volumului normal al prostatei, are efect diuretic, antilitiazic, antioxidant si preventiv antibacterian. Acest produs se poate administra curativ, dar si preventiv barbatilor cu varsta peste 50 de ani, deoarece se stie ca riscul aparitiei afectiunilor prostatei creste odata cu inaintarea in varsta.

In cazul in care afectiunea prostatica este insotita si de o infectie a tractului uro-genital, se poate asocia la schema de tratament un alt remediu natural, URINOSALM, marca Ayurmed. Acesta are puternic efect antimicrobian cu un spectru larg, datorat in special plantei numita Kankola (Piper cubeba), efect antiinflamator, analgezic si diuretic. De asemenea, acest remediu natural este extrem de eficient in combaterea litiazei renale si uro-genitale.


.

06 Februarie 2014

Vizualizari: 2671

Voteaza:

Sanatatea barbatului la varsta a treia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE