Sa nu uitam de impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului

Sa nu uitam de impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului Mareste imaginea.

Crestinismul este viata in Hristos, adica impartasire cu Trupul si Sangele Sau. Din acest motiv, toti suntem datori sa raspundem chemarii de a participa la impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului. Insa, raspunsul nostru implica si o pregatire, o dobandire a hainei de nunta. Nu intamplator, Sfintii Parinti au randuit ca in aceasta duminica sa fie citita Pilda celor poftiti la cina, ca sa ne atraga atentia ca nu trebuie sa uitam de impartasire, invocand diferite pretexte, precum cei din Evanghelie: scuza unuia ca nu poate veni la cina pentru si-a cumparat un teren agricol, a altuia ca si-a luat cinci perechi de boi sau a celui din urma ca s-a casatorit.

Nimic nu trebuie sa ne opreasca de la participarea la Cina.

Din pacate, se intampla ca si noi sa nu ne mai gasim vreme pentru rugaciune, spovedanie si impartasire. Iar acest lucru ne arata ca suntem legati mai mult decat trebuie de cele materiale. Uitam mult prea usor cuvintele Mantuitorului: "Daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata intru voi" (In. 6, 53).

Evanghelia din 11 decembrie 2022 este o chemare la Sfanta Euharistie, la o impartasire cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos, spre iertarea pacatelor si spre viata de veci.

Iulian Predescu

.
Pe aceeaşi temă

09 Decembrie 2022

Vizualizari: 1817

Voteaza:

Sa nu uitam de impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE