Inaltarea Sfintei Cruci

Inaltarea Sfintei Cruci Mareste imaginea.

Recuperam Crucea din mana persilor contemporani, redobandind bucuria. Reabilitand Valorile. Scapam de anxietate si ne asumam jertfa. Heraclie este un model bizantin de curaj in numele credintei, de recuperare a sacrului. A se inalta inseamna A SE INDREPTA IN SUS, A SE RIDICA. Numai prin asumarea Crucii putem fi ridicati peste gheena vesnica. Pentru cei ce pier, crucea este o nebunie, un mister neelucidat si greu de patruns. Pentru noi, este putere, har si mantuire; ascultare, smerenie, blandete. Prin Cruce, avem castig de cauza la Marele Proces. Hristos ne cheama sa biruim cu El! Hristos ne impaca cu Tatal; Crucea este reconcilierea mult dorita.

Punctul de plecare: dragostea Lui pentru noi

Nici o teologie nu e crestina daca nu izvoraste din Cruce. Neaparat, sa Ii urmam Lui! Pe Cruce, ne invata limbajul iubirii. Semnul Crucii ne aminteste in numele Cui ne rugam. Unde este Crucea, acolo este si Hristos (acolo este si imbratisarea Lui). Respins, Hristos nu a avut unde sa Isi plece Capul si L-a plecat pe Cruce. In orice loc, Crucea sta marturie ca Dumnezeu este aproape.

Crucea - icoana cosmica - atrage prezenta Lui imediata

Tensiunea de pe Cruce asigura pacea noastra. Evanghelia Crucii trebuie citita ca o SCRISOARE DE DRAGOSTE (Atat de mult a iubit...). Jertfa Crucii, explicata de Avram Iancu: Copacul da umbra altora, dar el sta in arsita. Orice lucru care emana lumina este o sursa de lumina. Cel mai periculos adevar este sa iti dai seama ca ai pacatuit.

Si fu si trecu si parca nici nu fu

Asta e viata noastra, atat de scurta, atat de aproape de a cuceri eternitatea. Singura diversiune: devierea prioritatilor. Azi trecem insa de la ostilitate la ospitalitate.

Nu asteptam dovezi, noi trebuie sa dovedim

E mai sigur sa lupti impotriva curentului ateu, decat in deriva, odata cu el. Acest ateism este o rana care sangereaza. Samanta credintei nu este mai slaba, doar solul este mai putin fertil. Respins, Hristos ne asteapta la usa. Suntem egali cu apostolii: auzim aceeasi chenare, raspandim acelasi adevar.

Dar credinta mea imi spune/ Ca mult nu va dainui;/ Printr-o tainica minune,/ Crucea iar va birui.

Marius MATEI

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
255 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

09 Septembrie 2014

Vizualizari: 1512

Voteaza:

Inaltarea Sfintei Cruci 2.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE