Dumnezeu nu este nedrept

Dumnezeu nu este nedrept Mareste imaginea.

Daca dorim sa ne ridicam impotriva lui Dumnezeu e de ajuns sa invocam Pilda talantilor, unde El imparte intr-un mod inegal talantii: unuia ii da cinci, altuia doi si celui din urma un singur talant. Dar Dumnezeu nu face acest lucru pentru ca isi doreste ca omul sa carteasca, ci o face spre binele lui, spre implinirea lui. Dumnezeu imparte inegal, pentru ca tine seama de puterea fiecaruia dintre noi. Nu ne da mai mult decat putem duce.

Dupa o vreme, cel care a primit cinci talanti, fiind cercetat de Dumnezeu, raspunde: "Doamne, cinci talanti mi-ai dat; iata alti cinci talanti am castigat cu ei". Cel de-al doilea: "Doamne, doi talanti mi-ai dat; iata alti doi talanti am castigat cu ei". Insa ultimul l-a ingropat si nu putea sa-i dea mai mult decat primise. Iar Dumnezeu lauda munca celor doi, dar nu Se arata multumit sa primeasca de la cel din urma doar ceea ce i-a dat. Din nou am putea spune ca Dumnezeu este nedrept. De ce sa pedepseasca un om care ii intoarce darul primit, insa neinmultit. Raspunsul e ca darul pe care l-a primit nu a fost doar pentru el, ci si pentru semenii din jurul lui care aveau nevoie de acest dar. Ingroparea darului, inseamna inchiderea omului in el insusi, ruperea oricarei legaturi cu semenii si cu Dumnezeu. Iar aceasta inchidere nu poate imbogati persoana, ci o saraceste, o lipseste de asemanarea cu Dumnezeu.

Retineti, nu vom fi pedepsiti doar pentru raul facut, ci si pentru binele pe care puteam sa-l facem si nu l-am savarsit.

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

05 Februarie 2021

Vizualizari: 3471

Voteaza:

Dumnezeu nu este nedrept 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE