De ce Dumnezeu nu ingaduie sa ne cunoastem momentul mortii?

De ce Dumnezeu nu ingaduie sa ne cunoastem momentul mortii? Mareste imaginea.

Poate fiecaruia dintre dumneavoastra i-a venit candva in gand intrebarea aceasta: de ce oare Dumnezeu n-a lasat vreun semn anumit dupa care sa putem cunoaste sosirea mortii si sa ne putem pregati in acest fel din vreme?

La aceasta intrebare ne raspunde un Sfant Parinte: "Dumnezeu n-a voit sa cunoastem ceasul cel din urma al vietii noastre pentru ca fiecare ceas sa-l socotim ca fiind cel din urma si deci oricand sa fim pregatiti!“.

Insusi Mantuitorul ne sfatuieste astfel in pilda celor zece fecioare atunci cand spune: "privegheati, ca nu stiti ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului“.

Totusi, sa ne inchipuim ca am sti dinainte ziua si ceasul cand vom muri. Ar fi oare stiinta aceasta spre binele sufletelor noastre? Nicidecum. O asemenea descoperire nu ne-ar fi de folos si cred ca o groaza cumplita ar cuprinde sufletele oamenilor.

De frica, unii si-ar pierde mintile. Altii, dintr-o pornire de deznadejde, stiind ca numai atat de putin mai au de trait, si-ar cheltui viata in cele mai urate placeri.

Nu se poate sti cati dintr-o suta s-ar mai gandi atunci la suflet si la judecata din urma.
De aceea, mai bine este asa cum a randuit Dumnezeu, sa nu ne cunoastem ceasul sfarsitului nostru, dar sa fim gata oricand a da socoteala de faptele noastre fara sa ne fie rusine de felul in care ne-am trait viata.

Parintele Sofian Boghiu

30 Martie 2010

Vizualizari: 12989

Voteaza:

De ce Dumnezeu nu ingaduie sa ne cunoastem momentul mortii? 5.00 / 5 din 4 voturi. 5 review utilizatori.

Comentarii (5)

  • Andrei PanaitPostat la 2015-04-27 22:52

    "Dumnezeu, în nespusa Sa milostivire, a randuit ca omul să nu-și cunoască ceasul morții. Conform Teologiei Ortodoxe, dacă omul ar ști cand va muri, nu s-ar opri de la păcat și ar fi complet indiferent față de dobandirea virtuților. Pe cand faptul că nu știe cand îi va suna ceasul morții îl ține într-o continuă stare de veghe, de alertă. «Privegheați deci, că nu știți în care zi vine Domnul vostru» (Mat. 24, 42)." Parintele Efrem

  • Dan NicaPostat la 2010-04-07 15:32

    Toate sunt cu un rost pe pamantul acesta si toate sunt cu voia Sa. Nimic din ce sta scris in Cartea Sfanta nu poate fi clintit. Tot ce El a spus si a facut pe acest pamant ca om printre noi si toate cele de dinaintea venirii Sale au ramas marturie scrisa prin mainile evanghelistilor si nici o cirta nu poate fi rasturnata, pierduta, stearsa. Numai puneti-va un minut pe ganduri si priviti cum mintea o ia razna, inima iti tresalta si toate cele legate de fiintele noastre tresalta intr-un tremur: Cum ar fi sa stim clipa mortii noastre? Toate sunt exact asa cum trebuie sa fie. El le cunoaste masura tuturor lucrurilor, pana si cele ce tin de oameni. De asta sa fim siguri in orice clipa a vietii noastre! Doamne ajuta! Sa ne pocaim cu totii si sa cadem inaintea Lui si sa-I cerem iertare, caci nu cunoastem "ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului"! Doamne, Iisuse Hristoase miluieste-ne pre noi!

  • toni-sergiu covaciPostat la 2010-04-03 15:39

    Dumneze toate le face înspre binele nostru,si cît de frumos ne spune că nu vrea moartea păcătosului,ci să ne întoarcem.

  • toni-sergiu covaciPostat la 2010-04-03 15:22

    Dumneze toate le face înspre binele nostru,si cît de frumos ne spune că nu vrea moartea păcătosului,ci să ne întoarcem.

  • Pop LacramioaraPostat la 2010-03-30 22:12

    De fapt,unde ar mai fi farmecul vietii daca am sti cand ne vine sfarsitul?Am face toate prostiile,toate pacatele,ba am mai si scornii altele noi stiind ca dela o data anume ne potolim si castigam mintuirea.Cred ca daca ar fi asa ar fi mare nebunie pe saracul pamantul asta. Ar imparatii fatarnicia care si acum isi face de cap destul de tare. Ma bucur ca Dumnezeu in intelepciunea Sa si-a vazut de treaba lui si ne-a facut asa cum ne-a facut. Daca vom prinde vreunul vremea aceea a invierii ne vom convinge cu siguranta de aceasta.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE