Razboiul gandurilor intre soacra si nora

Razboiul gandurilor intre soacra si nora Mareste imaginea.

Mulţi de asta vin. lată, azi dimineaţă a venit o mamă cu fiul ei. A venit de mai multe ori şi s'a plâns că îi este greu, că nu-şi iubeşte nora. Iar eu i-am spus: „Nora e tânără şi nu poate sa înţeleagă că trebuie să îşi iubească soacra ca pe mama ei, dar tu eşti deja în vârstă - tu, atunci, trebuie să te gândeşti la toate. Este după cele ale firii ca aici, pe pământ, în lumea aceasta, mama, după ce işi căsătoreşte fiul, să înceapă să nu-şi suporte nora, chiar de ar fi aceasta şi înger. Pe dinafară totul este frumos, nimic nu se vede, dar nemulţumirea ei este lăuntrică. Nora nu ştie această taină a vieţii: că trebuie să se roage Domnului ca Să-i dea înger bun soacrei sale, iar ei Să-i dea putere să o iubească pe soacră ca pe mama ei - abia atunci bagă de seamă acest război lăuntric (al soacrei).

Vedeţi, fiecare război fizic începe mai întâi în cuget. Mai întâi oamenii nu se rabdă în cuget, mai apoi încep să se nimicească unul pe celălalt. Tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă pe baza cugetului... in mare măsură, această mamă nu putea deloc să înţeleagă ce-i spuneam. Vedeam că este foarte rănită, foarte întristată, şi a trebuit să vorbesc a doua zi mai mult cu ea. Şi i-am spus: „înţelege, pricepe, nu încerca nimic mai mult! Dacă nora nu este bună, roagă-te Domnului să-i dea înger bun norei tale, şi pe tine Domnul să nu te uite, şi roagă-L să-ţi ia această povară a cugetului de pe inimă - tot ce ai împotriva norei tale, şi nu numai împotriva norei, ci şi împotriva oricui te- a vătămat - ca Domnul să-ţi dea putere să-i iubeşti pe toţi! Dacă vei avea faţă de toţi gânduri de pace, de linişte, pline de dragoste şi bunătate, în scurt timp vei vedea cum se vor schimba cei din jurul tău. Şi nora se va schimba. Ştii că tu o baţi în chip cumplit şi neîncetat? Nu o baţi fizic, dar tu nu poţi s'o rabzi cu gândul, şi atunci nu este pace şi linişte în casă. Şi nici bărbatul ei, fiul tău, nu are pace din pricina asta. Osteneşte-te să o iubeşti, Anevoie este, da... Dar ştii de ce n’o iubeşti pe nora ta? "Nu ştiu, spune ea."

„Pentru că ţi-a luat fiul. Fiul nu mai este la tatăl şi la mama lui, ca atunci când era mic. Stă în cele ale firii ca omul să se unească cu soţia sa. Mama doreşte să-si casatorească fiul şi se bucură că s’a căsătorit. Dor apoi suferă cel mai mult. De acum fiul se întoarce mai mult spre sotie, nu o mai întreabă pe mamă dacă-i este sete, dacă-i este foame, şi astfel începe războiul gandurilor la mamă. Poţi să faci asta la nesfârşit, şi la sfârşitul sfârşiturilor vei vedea că nu ai realizat nimic. Încearcă ceea ce ţi-arn zis sa faci şi vei vedea că, în scurttimp, totul se va schimba".

Părintele Tadei

Pace si bucurie in Duhul Sfant, Editura Predania

Cumpara cartea "Pace si bucurie in Duhul Sfant"

Pe aceeaşi temă

04 Iunie 2018

Vizualizari: 1838

Voteaza:

Razboiul gandurilor intre soacra si nora 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE