Sfanta Monica

Sfanta Monica Mareste imaginea.

Sfanta Monica, mama Fericitului Augustin, este cinstita pe 4 mai. Sfanta Monica s-a nascut in Tagaste, Algeria de astazi, in anul 322, din parinti crestini. Informatii despre viata ei avem in capitolul al noualea al Confesiunilor Fericitului Augustin. Monica a fost casatorita cu Patricius, un pagan, angajat al statului roman. A avut trei copiii, Augustin, Navigius si Perpetua. Datorita rugaciunilor ei, sotul s-a convertit la crestinism, iar Augustin, fiul care ducea o viata fara de Hristos, ajunge sa traiasca pentru Hristos. Sfantul Augustin marturisea despre mama sa: "Mama mea m-a nascut de doua ori; insa ce-a de-a doua nastere a fost un chin spiritual indelungat din rugaciuni si multe lacrimi. Dar bucuria pe care am simtit-o in clipa in care L-am cunoscut cu adevarat pe Dumnezeu a fost una imensa".

Mentionam ca desi sotul ei a fost un om aspru si manios, Sfanta Monica a ales sa rabde in tacere totul si sa se roage Domnului pentru linistirea si mantuirea sotului ei. "Mare intelepciune se ascunde in ingaduinta! Cel ce poate sa cedeze, acela poate sa si biruiasca. Iar cel ce doreste ca repede sa-si impuna parerea sa si, in impotrivirea catre altii, arunca grele ofense si amenintari, acela nu poate sa biruie, pentru ca este slab in rabdare si in intelepciune". (Arhimandritul Serafim Alexiev)

Sfanta Monica a trecut la cele vesnice, la varsta de 56 de ani. A fost inmormantata la Ostia, iar in secolul al XV-lea osemintele ei au fost duse la Roma.

Datorita rabdarii si rugaciunilor sale, este cinstita ca ocrotitoarea sotiilor si mamelor ale caror soti si fii traiesc departe de Hristos.

Iulian Predescu

Pe aceeaşi temă

04 Mai 2023

Vizualizari: 1576

Voteaza:

Sfanta Monica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE