Sfantul Athanasie Kulakiotis

Sfantul Athanasie Kulakiotis Mareste imaginea.

Sfantul Athanasie Kulakiotis, cunoscut si sub numele de Noul Mucenic Atanasie, este cinstit pe 8 septembrie. Sfantul Athanasie s-a nascut in anul 1749, in apropiere de Tesalonic, in satul Kulakia.

Scoala primara a terminat-o in satul natal, dar si-a continuat studiile in Tesalonic si Sfantul Munte. Dupa mai multi ani revine in satul natal intr-o perioada in care se desfasurau adunari religioase. Aici ii marturiseste unui emir in ce consta credinta musulmana, marturisire luata de emir ca una de credinta.

Athanasie incearca sa-i explice ca simpla rostire a unor cuvinte care definesc credinta musulmana nu implica si primirea acelei credinte. Emirul merge la un judecator din Tesalonic, si ii spune acestuia ca Athanasie a marturisit credinta musulmana si apoi a batjocorit-o. Din cauza mai multor amenintari venite de la musulmani, judecatorul ii cere lui Athanasie sa devina membru al comunitatii musulmane. Athanasie refuza si astfel ajunge sa fie inchis in temnita. Dupa cateva zile este condamnat la moarte. Primeste moarte muceniceasca pe 8 septembrie 1774, in afara Tesalonicului.

 

.

08 Septembrie 2016

Vizualizari: 440

Voteaza:

Sfantul Athanasie Kulakiotis 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE