Sfantul Macarie Macris

Sfantul Macarie Macris Mareste imaginea.

Sfantul Macarie Macris este cinstit pe 8 ianuarie. Sfantul Macarie Macris s-a nascut in Constantinopol in anul 1383. A avut parte de o educatie aleasa si de tanar a fost preciat pentru inteleciunea sa. La varsta de 18 ani, dupa moartea mamei sale, ajunge in Sfantul Munte Athos, la Manastirea Vatopedi. Aici a fost sub ascultarea parintelui Armenopoulos.

Dupa moartea acestuia, ajunge sub ascultarea lui David, persoana care il va pune in legatura cu imparatul Manuil II Paleologul. In Sfantul Munte Athos si-a luat ca model nevointele aspre ale Cuviosului Maxim Kavsokalivitul. Datorita vietii sale alese, s-a invrednicit sa vada lumina necreata si din acest motiv, chipul sau ii stralucea de har.

Ajunge in Constantinopol de mai multe ori la invitatia imparatului, insa, de fiecare data prefera sa revina in Sfantul Munte Athos. A fost un factor activ in disputele teologice din vremea sa, mai ales in temele care faceau referire la purcederea Sfantului Duh, primatul papal si azima. A trecut la cele vesnice pe 7 ianuarie 1431, insa pomenirea sa se face pe 8 ianuarie. A fost inmormantat in Manastirea Pantocrator.

Iulian Predescu

.

08 Ianuarie 2020

Vizualizari: 929

Voteaza:

Sfantul Macarie Macris 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfantul Macarie Macris

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE