Randuiala la infierea de copii

Randuiala la infierea de copii Mareste imaginea.

Cel ce urmeaza sa devina fiu (sau fiica) al altor parinti,decat cei care l-au nascut,vine la biserica impreuna cu cel care-l infiaza si sta inaintea preotului, cu fata spre rasarit, tinand in maini faclii aprinse.

Preotul, imbracat in vesmintele preotesti, face obisnuitul inceput: Binecuvantat este Dumnezeul nostru..., imparate ceresc..., Sfinte Dumnezeule..., Preasfanta Treime..., Tatal nostru..., Ca a Ta este imparatia..., Doamne, miluieste (de 12 ori), Slava..., Si acum..., Veniti sa ne inchinam... si strana canta troparul zilei si condacul hramului, dupa care preotul citeste aceasta

Rugaciune

Domnului sa ne rugam.

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce prin iubitul Tau Prunc, Domnul nostru Iisus Hristos, ne-ai numit pe noi fii ai lui Dumnezeu, cu primirea de fiu si cu darul atotputernicului si Sfantului Tau Duh, zicand: Eu voi fi Lui Tata, si Acela va fie Mie Fiu, insuti, Iubitorule de oameni imparate, cauta din sfantul Tau locas spre robii Tai acestia (N), si pe cei pe care firea i-a nascut departati unul de altul dupa trup, pe acestia insuti ii uneste in tata si in fiu prin Sfantul Tau Duh; intareste-i in dragostea Ta; leaga-i pe ei cu binecuvantarea Ta; inalta-i pe ei intru slava Ta; intareste-i pe ei in credinta Ta, pazindu-i pururea ca sa nu se lepede de cele ce au iesit din gura lor, si fii mijlocitor fagaduintei lor ca dragostea pe care intru Tine au marturisit-o sa o pazeasca nestricata si nemincinoasa, pana la sfarsitul vietii lor, vietuind ei intru Tine, Cel ce esti singurul Dumnezeu viu si adevarat, si invrednicindu-se de mostenirea imparatiei Tale. Ca Tie se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Randuiala la infierea de copii

Preotul: Pace tuturor. Strana: Si duhului tau.
Diaconul sau preotul zice: Capetele voastre Domnului sa le plecati. Si preotul citeste aceasta

Rugaciune

Domnului sa ne rugam.

Stapane, Doamne, Cel ce esti facatorul a toata faptura, Care, intru Adam cel dintai, ai randuit rudenia fireasca dupa trup, iar intru Iisus Hristos, Fiul Tau cel iubit si Dumnezeul nostru, ne-ai aratat si pe noi a fi rudenia Ta dupa har, Tie, Celui ce stii toate, isi pleaca acestia capetele ca niste robi ai Tai, cerand binecuvantarea care de la Tine vine si, prin legatura cea intru Tine, se marturisesc unul pe altul tata si fiu. Pentru aceasta cu smerenie Te rugam, pe Tine, Doamne, ajuta lor sa dobandeasca cele ce nadajduiesc si sa pazeasca starea cea cuviincioasa intre ei si supunerea cea flasca fata de Tine, vietuind dupa vrednicie. Ca, precum in toate, si prin aceasta sa se preaslaveasca numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Cel infiat ingenuncheaza in fata celui ce-l infiaza, care il ridica, zicand: Astazi fiul meu esti tu; eu astazi te-am nascut, si-l imbratiseaza; iar preotul ii binecuvinteaza si face otpustul.

23 Iulie 2009

Vizualizari: 9065

Voteaza:

Randuiala la infierea de copii 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • cristina bPostat la 2012-09-14 23:10

    Nu am stiut ca trebuie sa faci asa dar in cazul in care e copilul mic cum se procedeaza?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE