Astazi se oficiaza ultima parte din Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul


Astazi se oficiaza ultima parte din Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul

 

Astazi in bisericile noastre se va oficia ultima parte din Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul unit cu Pavecernita Mare.

Acest canon ne invata in mod concret cum sa facem pocainta. El ne propune sa ne cercetam cugetul punand fata in fata faptele noastre, starea duhovniceasca a sufletului nostru cu diferitele personaje ale Vechiului si ale Noului Testament. Este ceea ce am putea numi indemnul spre o lectura personala a Sfintei Scripturi, mai precis aplicarea la viata noastra personala a tot ceea ce citim in Sfanta Scriptura, facand o comparatie intre faptele personajelor de acolo si propria noastra stare duhovniceasca.


Si canonul ne indeamna sa vedem cum nu am urmat faptelor celor bune ale dreptilor Vechiului si Noului Testament, ci din contra am urmat faptelor celor rele ale personajelor negative pe care le intalnim in Sfanta Scriptura, iar in fata acestei constatari Canonul ne indeamna sa nu cadem in deznadejde, ci sa ne intoarcem cu pocainta spre Cel care poate sa ne schimbe sufletul, Cel care poate sa ne invieze din moartea pacatului, spre Hristos.Canonul cel Mare se va citi integral in miercurea din saptamana a cincia din Postul Mare, cand i se va mai adauga si lectura vietii Sfintei Maria Egipteanca scrisa de Sfantul Sofronie, patriarhul Ierusalimului.

.

12 Martie 2008

Vizualizari: 677

Voteaza:

Astazi se oficiaza ultima parte din Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE