Intelesul duhovnicesc al Crucii - Staretul Melchisedec de la Manastirea Lupsa

 

Intelesul duhovnicesc al Crucii - Staretul Melchisedec de la Manastirea Lupsa

 

Praznicul Inaltarii Sfintei Cruci este pastrat de Maica noastra Biserica din momentul in care imparateasa Elena, cu mult dor, a cautat Crucea lui Hristos si a gasit-o si spre mangaierea credinciosilor Patriarhul Macarie a inaltat-o ca sa o vada toti credinciosii din Ierusalim.


Importanta Crucii pentru noi credinciosii ortodocsi este capitala si mai mult decat importanta Crucii, intelegerea duhovniceasca pe care noi credinciosii ortodocsi o avem fata de Cruce, Crucea fiind Altarul de jertfa pe care Hristos Dumnezeu nostru S-a rastignit, Altarul de jertfa care a fost stropit cu Sangele Sau Cel prea curat ca sa spele intinaciunea pacatelor noastre.


Si dupa cum se stie din istoria aflarii Sfintei Cruci, cand imparateasa Elena a gasit cele trei cruci si nu a stiut care este Crucea Mantuitorului Hristos, au atins-o de o femeie moarta, le-au atins cele trei cruci pe rand si Crucea lui Hristos a inviat pe o femeie moarta. Si aceasta a fost marturia ca Crucea este de viata datatoare si aceasta este binecuvantarea praznicului si a hramului manastirii noastre, pentru ca avem Crucea in mijlocul nostru, in mijlocul credinciosilor, pentru ca Crucea in care se pastreaza o particica din Lemnul Crucii Mantuitorului Hristos va si in ziua hramului spre inchinare tuturor credinciosilor. Crucea ne da noua binecuvantarea si puterea sa-I urmam lui Domnului Hristos, in aceste zile in care noi avem multa nevoie de puterea si ajutorul lui Hristos.

Bucurie a venit prin Cruce la toata lumea si noi nadajduim ca Crucea lui Hristos sa ne dea si noua si dumneavoastra tuturor bucurie si binecuvantare.

.

13 Septembrie 2008

Vizualizari: 752

Voteaza:

Intelesul duhovnicesc al Crucii - Staretul Melchisedec de la Manastirea Lupsa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE