Intelesul duhovnicesc al Crucii - Staretul Melchisedec de la Manastirea Lupsa
Praznicul Inaltarii Sfintei Cruci este pastrat de Maica noastra Biserica din momentul in care imparateasa Elena, cu mult dor, a cautat Crucea lui Hristos si a gasit-o si spre mangaierea credinciosilor Patriarhul Macarie a inaltat-o ca sa o vada toti credinciosii din Ierusalim.
Importanta Crucii pentru noi credinciosii ortodocsi este capitala si mai mult decat importanta Crucii, intelegerea duhovniceasca pe care noi credinciosii ortodocsi o avem fata de Cruce, Crucea fiind Altarul de jertfa pe care Hristos Dumnezeu nostru S-a rastignit, Altarul de jertfa care a fost stropit cu Sangele Sau Cel prea curat ca sa spele intinaciunea pacatelor noastre.
Si dupa cum se stie din istoria aflarii Sfintei Cruci, cand imparateasa Elena a gasit cele trei cruci si nu a stiut care este Crucea Mantuitorului Hristos, au atins-o de o femeie moarta, le-au atins cele trei cruci pe rand si Crucea lui Hristos a inviat pe o femeie moarta. Si aceasta a fost marturia ca Crucea este de viata datatoare si aceasta este binecuvantarea praznicului si a hramului manastirii noastre, pentru ca avem Crucea in mijlocul nostru, in mijlocul credinciosilor, pentru ca Crucea in care se pastreaza o particica din Lemnul Crucii Mantuitorului Hristos va si in ziua hramului spre inchinare tuturor credinciosilor. Crucea ne da noua binecuvantarea si puterea sa-I urmam lui Domnului Hristos, in aceste zile in care noi avem multa nevoie de puterea si ajutorul lui Hristos.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.