Patru ani de la trecerea la Domnul a Parintelui profesor Ioan Floca

Se implinesc 4 ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Ioan Floca, cunoscutul profesor de Drept bisericesc de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Andrei Saguna din Sibiu.

Parintele Ioan Floca s-a nascut, in familie de preot, la data de 3 aprilie 1928 in localitatea Rahau, judetul Alba. A studiat la liceul teoretic “Aurel Vlaicu" din Orastie intre 1939-1947, apoi la Institutul Teologic Universitar din Sibiu. Din anul 1951 se inscrie la cursurile de doctorat pentru Drept bisericesc si Administratie la Institutul Teologic din Bucuresti si la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative a Universitatii din Bucuresti. De-a lungul anilor a ocupat diferite functii administrative: consilier economic la Arhiepiscopia Sibiului (1968-1970), asistent la sectia practice din cadrul Institutului Teologic Universitar Sibiu (1970-1971), din 1971 profesor titular la catedra de Drept bisericesc si Administratie.

In anul 1971 a fost hirotonit intru diacon, treapta in care a ramas pana la sfarsitul vietii. Parintele Ioan Floca a participat la cateva Congrese Internationale de Istoria dreptului. De asemenea a scris foarte multe articole, in domeniul Dreptului Bisericesc, in Revistele de teologie ale Bisericii Ortodoxe Romane fiind una dintre vocile cele mai autorizate in acest domeniu. Dintre lucrarile sale amintim cele doua volume «Drept canonic ortodox, legislatie si administratie bisericeasca », Bucuresti 1990, devenite manuale de teologie, si Canoanele Bisericii Ortodoxe Romane, Note si comentarii, Bucuresti 1991.

Dumnezeul sa-l ierte si sa-i faca parte de odihna !

Sursa: Radio Reintregirea

.

03 Iunie 2010

Vizualizari: 358

Voteaza:

Patru ani de la trecerea la Domnul a Parintelui profesor Ioan Floca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE