Prima actiune importanta din cadrul proiectului Acasa, in Europa la Alba Iulia


Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia desfasoara luni si marti (5 - 6 martie 2007) prima actiune importanta din cadrul proiectului "Acasa, in Europa!". Proiectul a fost finantat de Delegatia Comisiei Europene, in cadrul programului Fondul Europa, linia de buget 22.02.10, si a fost lansat incepand cu luna ianuarie 2007.


Luni, 5 martie 2007 la Centrul Misionar "Sfantul Lazar" Alba Iulia incepand cu ora 9.

00, 10 preoti si 10 cadre didactice din cele 10 comunitati rurale izolate selectate pentru a face parte din proiectul "Acasa in Europa" se vor intalni cu IPS Andrei, 2 experti ai Uniunii Europene si echipa de proiect, pentru a stabili strategia de implicare in proiect si in primul rand pentru a-si imbunatati cunostintele despre Uniunea Europeana prin intermediul a 2 cursuri de formare:

1. Valori europene si valori romanesti in domeniul social. Instrumente de lucru ale UE in domeniul coeziunii economice si sociale si in domeniul ocuparii si incluziunii sociale


2. Dezvoltare comunitara. Surse de finatare UE relevante pentru dezvoltarea comunitara. Valorizarea resurselor locale. Dezvoltare durabila la nivel comunitar. Parteneriat: relevanta, utilizare, evaluare, monitorizare

Acasa, in Europa! este un program de informare europeana si promovare a valorilor ortodoxiei romanesti,


Proiectul isi propune sa dezvolte o metoda optima de comunicare si transmitere a informatiei europene in zonele rurale, sarace si izolate din judetul Alba. El promoveaza dinamismul modern al Bisericii in viata sociala printr-o schimbare esentiala a atitudinii preotilor, ca lideri in comunitati, fata de cetatenia activa europeana, pe de o parte si pastrarea valorilor ortodoxiei in contextul integrarii europene, pe de alta parte.  

.

02 Martie 2007

Vizualizari: 1893

Voteaza:

Prima actiune importanta din cadrul proiectului Acasa, in Europa la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE