Simpozion international la Alba Iulia

In perioada 6 - 8 mai 2010 la Alba Iulia se vor desfasura lucrarile Simpozionul international cu tema „Invazia non-valorilor intr-o lume multimedia. Criza spirituala si discreditarea sacrului”. Este cea de-a IX-a editie a acestei manifestari academice patronate de Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia. Vor participa si vor sustine referate personalitati ale lumii teologice din tara si strainatate.

Simpozionul se va desfasura in Aula „Dumitru Staniloae” a Facultatii de Teologie din Alba Iulia si va cuprinde 3 sesiuni de referate, iar vineri 7 mai 2010, de la ora 11.00, va avea loc solemnitatea decernarii titlului de Doctor „Honoris Causa” Parintelui prof. univ. dr. Vasile Mihoc prodecan al Facultatii de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu si va fi lansat volumul simpozionului cu acelasi titlu.

Prima editie a acestui simpozion international a avut loc in anul 2002, cu tema: „Violenta „in numele lui Dumnezeu” – un raspuns crestin”, iar de atunci in fiecare an s-a organizat aceasta manifestare academica si in acelasi timp s-au tiparit si volumele cuprinzand referatele sustinute de participanti. Temele celorlalte simpozioane au fost: „Biserica in era globalizarii” (2003), „Spiritualitate si consumism in Europa unita” (2004), „Omul de cultura in fata descrestinarii” (2005) „Identitate crestina si dialog, in noul context european” (2006) „Cosmosul, intre frumos si apocaliptic – un recurs etic asupra ecologiei” (2007) „Sensul vietii, al suferintei si al mortii, in mileniul III” (2008)si „Libertate si responsabilitate. Initiative si limite in dialogul religios” (2009)

Dintre personalitatile teologice prezente la acest simpozion international amintim pe: Herman Tristram Engelhardt (SUA), Corinna Delkeskamp-Hayes (Germania), Klauss Kenneth (Fribourg - Elvetia) si Ludwig Tavernier (Koblenz - Germania). Alaturi de acesti oaspeti din strainatate vor si prezenti in aceste zile la Alba Iulia si nume importante ale teologiei romanesti, cum ar fi: dl. dr. Adrian Lemeni – Secretar de Stat pentru Culte, dar si personalitati care s-au impus in mass-media romaneasca contemporana, cum este dl Cristian Tabara, in prezent directorul de programe de la Televiziunea Romana.

Simpozionul va debuta joi, 6 mai 2010, la ora 9.00 cu slujba Te Deum oficiata in Capela Facultatii de Teologie, care va fi urmata apoi de un cuvant de deschidere al IPS Andrei, iar de la ora 11.00 vor incepe sesiunile de lucru propriu-zise.

Sursa: Radio Reintregirea

04 Mai 2010

Vizualizari: 224

Voteaza:

Simpozion international la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE