Activitati de Sfantul Ierarh Nicolae


Activitati de Sfantul Ierarh Nicolae

Comunicat de presa


Astazi, 4 decembrie, copiii Gradinitei nr. 42 din Constanta au aflat amanunte din viata Sfantului Ierarh Nicolae povestite de parintele Chesarie Bertea, Consilier Misionar. Cu aceasta ocazie, micutii au primit daruri, in semn de pastrare a traditiei crestine.

Maine, 5 decembrie, in ajun de Sfantul Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, sunt programate o serie de activitati unele spirituale, altele menite sa promoveze dialogul interreligios si sa aduca o raza de bucurie pe chipul celor necajiti.

Astfel, la ora 8.

30, la manastirea Valea Teilor, judetul Tulcea, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinti paraclisul cu hramurile Izvorul Tamaduirii si Sfintii Cuviosi Antonie cel Mare si Teodosie cel Mare. Dupa ceremonial ierarhul, impreuna cu obstea manastirii si cu credinciosii prezenti, va pune piatra de temelie a bisericii mari, slujba urmata de oficierea Sfintei Liturghii.

La ora 9.00, la Scoala "Aurel Vlaicu" se va derula a patra intalnire din cadrul parteneriatului intre aceasta institutie de invatamant si Arhiepiscopia Tomisului. Inceput in luna septembrie a anului 2007 si esalonat pe durata unui an scolar, programul isi propune sa asigure asistenta religioasa elevilor, sa dezvolte dialogul cu elevii, implicarea lor in activitati sociale, etc. Scolarii vor primi iconite daruite din parte Arhiepiscopiei Tomisului.

La ora 13.00, la Azilul de batrani de la Poarta Alba o delegatie a forului bisericesc le va darui batranilor cate o Sfanta Scriptura pentru fiecare camera, calendare bisericesti, iconite si 100 de pungi cu cadouri.

La ora 15.00, in Sala Mare a Palatului Arhiepiscopal, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, le va darui celor 140 de copii de la Scoala Speciala nr.1, Scoala Speciala nr. 2 si Centrul "Fair Play" cadouri. Copiii vor canta colinde si vor recita poezii.

La ora 17.00, Inalt Prea Sfintitul va oficia Vecernia la catedrala "Sfantul Nicolae" din Tulcea.

Joi, 6 decembrie, ora 9.00, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la biserica "Sfantul Nicolae" din cartierul Coiciu, Constanta.

Vineri, 7 decembrie, ora 11.00, este programata vizita unei delegatii a departamentului Social-misionar al Arhiepiscopiei Tomisului la Scoala sanatoriala "Deficienti motor" din Techirghiol. Aici exista o capela, ocrotita de Sfantul Nicolae, iar parintele Daniel Ciobanescu este cel care preda religia si se ocupa de indrumarea spirituala a copiilor. 100 de elevi ai Scolii sanatoriale vor primi daruri incluzand si iconite, calendare si Biblii.

 

.

03 Decembrie 2007

Vizualizari: 937

Voteaza:

Activitati de Sfantul Ierarh Nicolae 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE