Biserica din Colelia a primit binecuvantarea arhiereasca

 

Biserica din Colelia, cunoscuta pentru reprezentarile de succes din arta fotografica precum si din cea cinematografica, a primit ieri,  21 noiembrie, binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, Inalt Prea Sfintia Sa a oficiat Sfanta Liturghie in vecinatatea ruinelor bisericii de la Colelia, situata la 1 km de localitatea Ramnicul de Jos (comuna Cogealac), spre localitatea Gradina.


Intre anii 1901-1934 etnicii germani au ridicat in satul Colilia, comuna Cogealac, judetul Constanta, una dintre cele mai frumoase biserici din Dobrogea. Dupa plecarea etnicilor germani, la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, lacasul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxa Romana, iar comunitatea germana a fost despagubita. In timpul comunismului, intre anii 1967-1968, prin asa - numita sistematizare rurala, odata cu satul Colilia, biserica a fost parasita.

Zidurile laterale au ramas sa depene o istorie de mai bine de o suta de ani. Recent, Sfantul Sinod al BOR a aprobat infiintarea manastirii Intrarea Maicii Domnului in Biserica, iar din vara acestui an au inceput lucrari de refacere a bisericii din Colelia. Maica stareta Rafaela nadajduieste ca in cel mai scurt timp sa repuna in circuitul turismului religios vechea biserica de la Colelia.

.

21 Noiembrie 2006

Vizualizari: 1902

Voteaza:

Biserica din Colelia a primit binecuvantarea arhiereasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE