Comunicat de presa - Arhiepiscopia Tomisului


Comunicat de presa

Maine, 26 iulie, incepand cu ora 17.00, in Constanta va avea loc o procesiune religioasa cu moastele Sfantului Tamaduitor Pantelimon, aflate in Catedrala Tomitana.

Cu ocazia praznuirii Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, in Constanta, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va conduce o procesiune religioasa care va avea ca punct final Spitalul Judetean. A fost aleasa aceasta destinatie deoarece Sfantul Pantelimon este protector al medicilor si tamaduitor al bolnavilor. Numit si Doctor fara de arginti, Sfantul Pantelimon a fost vindecator in timpul vietii sale, iar acest dar cu care a fost inzestrat a continuat sa fie simtit si de cei care se apropiau de sfintele sale moaste.Procesiune

Aflate in Catedrala din Constanta din anul 1931, moastele Sfantului Pantelimon au fost alinarea suferintelor multor bolnavi si calauzitorul medicilor ce au ingenunchiat cu credinta in fata sfintei sale racle.

Procesiune - Sfantul Mare Mucenic Pantelimon

De la venirea Inalt Prea Sfintiei Sale, sarbatoarea Sfantului Pantelimon a fost aureolata de o procesiune religioasa care sa aduca mangaiere sufleteasca bolnavilor din spitalele constantene. Este al saptelea an de cand Arhiepiscopul Tomisului conduce aceasta procesiune pe strazile orasului. Traseul pe care il va urma alaiul clerical este urmatorul: Catedrala Arhiepiscopala, strada Revolutiei - oprire la Biserica Greaca (popas de rugaciune pentru ploaie), strada Mircea cel Batran, B-dul Mamaia, Spitalul Militar (slujba pentru bolnavi), str. Nicolae Iorga, Spitalul Judetean (slujba pentru bolnavi), Bd. Tomis, str. Arhiepiscopiei - Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel".

A doua zi - 27 iulie a.c., va avea loc oficierea Sfintei Liturghii, incepand cu ora 9.00, la Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" - Constanta.

ARHIEPISCOPIA TOMISULUI

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media

 

.

24 Iulie 2007

Vizualizari: 1573

Voteaza:

Comunicat de presa - Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE