Evenimente cu prilejul sarbatorii Sf. Andrei

 

Marti, 28 noiembrie, in Sala Mare a Palatului Arhiepiscopal, la ora 14.30, in cadrul colocviului Spiritualitatea crestina bimilenara in provincia Scythia Minor va avea loc o conferinta de presa sustinuta de Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, avandu-l alaturi pe reputatul istoric Prof. Univ. Dr. Emilian Popescu.

De asemenea, vor fi prezenti si istoricii participanti la colocviul amintit in cadrul caruia se va vorbi si despre descoperirea complexului bazilical de la Canaraua Feti din apropierea manastirii Dervent.


Colocviul va incepe la ora 11.00 cu difuzarea unui documentar despre cetatea Adamclisi si Pestera Sfantului Apostol Andrei, realizat in colaborare cu TVRM,de catre prof. univ. Mihail Diaconescu.

Tot in cadrul sarbatorilor dedicate Sfantului Apostol Andrei, in ziua de 29 noiembrie, la ora 14.00, la Universitatea Ovidius va fi vernisata expozitia 1900 de ani de la cucerirea Daciei de catre Romani. Vor fi expuse obiecte originale de arta crestina din Dobrogea precum si fotografii care "vorbesc" despre Dobrogea crestina.


Dupa vernisaj, in Aula Magna a Univ. Ovidius, Prof. Univ. Dr. Manuela Cernat va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Ovidius, la propunerea Facultatii de Teologie Ortodoxa. Recunoscuta ca mare critic de film, Manuela Cernat, a fost si ambasadorul valorilor crestine in Occident, reusind sa vorbeasca lumii intregi despre martirii crestini din Dobrogea. In calitatea domniei sale de Membru in Biroul Executiv al Societatii Europene de Cultura (Venetia), in anul 2004, a realizat in Spania o expozitie dedicata Sfantului Mucenic Dasie de la Durostorum.


Manifestarea de la Universitatea Ovidius se va incheia cu vizionarea ecranizarii Evangheliei dupa Matei, considerat cea mai buna ecranizare in domeniu a tuturor timpurilor. Pelicula a fost regizata in anul 1964, de catre italianul Pier Paolo Pasolini, fiind premiata in cadrul a nenumarate festivaluri de arta cinematografica.

 

.

27 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2118

Voteaza:

Evenimente cu prilejul sarbatorii Sf. Andrei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE