Premierea elevilor Seminarului Teologic Sfantul Dionisie Exiguul si a Scolii de Cantareti bisericesti din Constanta

Aseara, in Catedrala Arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” a avut loc festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic „Sfantul Dionisie Exiguul” si a Scolii de Cantareti bisericesti din Constanta. Ceremonia a debutat prin savarsirea unei slujbe de Te Deum de catre Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

In cuvantul de invatatura rostit dupa oficierea slujbei, Intaistatatorul Tomisului, a subliniat importanta scolilor seminariale din Romania: „Seminarul este o scoala a Bisericii, a lui Dumnezeu in care se invata si teologia, si stiinta; este cea mai de seama scoala din Romania pentru ca in nicio scoala nu se invata decat sporadic despre Dumnezeu si nu este, cu adevarat, o grija parinteasca pentru formarea duhovniceasca”.

Totodata, Ierarhul Tomisului a adresat un cuvant de felicitare si de indemn catre elevii care vor intra in vacanta: „vrem sa va felicitam pentru acest sfarsit de an scolar, sa va dorim ca vacanta sa o petreceti in rugaciune, in studiu mai departe, cat este cu putinta, si in relaxare, dar in buna cuviinta. Sa duceti in casele si in familiile voastre duhul Bisericii, duhul dragostei de Dumnezeu, duhul bucuriei si al comuniunii”.Premiul I a fost obtinut de elevii: Gheorghita Diaconu, clasa a IX-a, Marius Cristian Brutaru, clasa a X-a, Georgian Gheorghe, Constantin Costinescu si Gheorghe Cotorogea, clasa a XI-a si Cristian Oprea, Ciprian Gavrila, clasa a XII-a.

Totodata, in perioada 12-15 iunie 2009 vor avea loc inscrierea pentru probele de aptitudini la seminarul teologic si scoala de cantareti; in perioada 16-18 iunie 2009 este programata desfasurarea probelor de aptitudini (verificarea dictiei, a aptitudinilor muzicale si lucrare scrisa), iar pe data de 19 iunie vor fi afisate rezultatele.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

11 Iunie 2009

Vizualizari: 1053

Voteaza:

Premierea elevilor Seminarului Teologic Sfantul Dionisie Exiguul si a Scolii de Cantareti bisericesti din Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE