Religiile monoteiste si libertatile omului

In zilele de 31 mai - 1 iunie a.c. se vor desfasura lucrarile Congresului international organizat de Centrul de studii si cercetari religioase si juridico-canonice al celor trei religii monoteiste (C.R.M.

), in parteneriat cu Academia Oamenilor de Stiinta din Romania si Arhiepiscopia Tomisului, cu tema „Religiile monoteiste si libertatile omului”.

La Congres participa peste 40 de personalitati ale lumii academice si universitare, cu comunicari de inalta tinuta stiintifica, din 17 tari (SUA, Franta, Iran, Italia, Spania, Irlanda, Cipru, Anglia, Israel, Rusia, Iordania, Japonia, Georgia, Bulgaria, Palestina, Elvetia si Romania).

Participantii la Congres sunt onorati si cu prezenta a doi ambasadori (Iran si Iordania) si trei consuli generali (Israel, Rusia si Palestina) si a unor prestigiosi lideri religiosi ai celor trei religii monoteiste (mozaica, crestina si islamica), precum, de exemplu, un Sef Rabin din Israel.

Prin tematica si numarul participantilor, prezentul Congres – care este al patrulea din seria celor organizate de Centrul de studii si cercetari religioase si juridico-canonice al celor trei religii monoteiste (C.R.M.) – are darul sa aduca Cetatii tomitane si Universitatii ovidiene un plus de afirmare si de imagine in lumea academica si universitara, contribuind, totodata, si la cresterea prestigiului Scolii romanesti de studiu si cercetare in domenii unice in tara si la nivel european, precum cel al drepturilor si libertatilor omului in textul sacru al celor trei religii monoteiste.

Participantii la Congres vor avea prilejul sa cunoasca si unele vestigii si marturii arheologice ale Cetatii noastre (Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Bazilica de la Liceul Mihai Eminescu, Muzeul de Arta etc.), si sa participe si la decernarea a doua titluri de D.H.C. de catre Universitatea noastra, si, in fine, sa viziteze doua expozitii (una privind monumentele religioase ale celor trei religii monoteiste din Dobrogea - organizata la Sediul Arhiepiscopiei – si alta de pictura moderna si arta plastica).

Prin subiectul abordat – care este de o actualitate invederata – si prin numarul sporit de participanti specialisti din diferite domenii (juristi, teologi, politologi, filosofi, jurnalisti, filologi, sociologi etc.), actualul Congres va ramane ca unul dintre cele mai reprezentative si de referinta din peisajul evenimentelor academice-universitare petrecute in ultimele decenii ale Cetatii noastre.


Prof. univ. dr. Nicolae V. Dura,
Prorector al Universitatii Ovidius si
Directorul Centrului de Studii si Cercetari Religioase si
Juridico-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste

.

31 Mai 2010

Vizualizari: 478

Voteaza:

Religiile monoteiste si libertatile omului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE