Liderii religiosi doresc pacea in Orientul Mijlociu

 

Liderii religiosi din Tara Sfanta sunt dedicati progresului pacii si protejarii locurilor considerate sfinte de diferitele traditii religioase. Consiliul Institutiilor Religioase din Tara Sfanta si-a exprimat acest angajament dupa o intalnire care a inceput lunea trecuta in Washington, a informat vineri Fundatia Ecumenica Crestina pentru Tara Sfanta.

 

"Noi, credinciosi a trei religii, am fost pusi pe acest pamant - evrei, crestini si musulmani. Este responsabilitatea noastra sa gasim modul corect de a trai impreuna in pace si nu luptandu-ne sau omorandu-ne intre noi", spun membrii Consiliului intr-un comunicat. Zece membri ai Consiliului s-au intalnit cu liderii religiosi si politici ai SUA.

"Fiecare comunitate religioasa trebuie sa trateze locurile sfinte ale credintelor noastre intr-o maniera ce respecta integritatea si independenta lor si evita acte de profanare, agresiune sau distrugere", se spune in acelasi comunicat.

 

Printre semnatari se numara rabinul sef David Rosen, presedintele Comitetului Evreiesc International pentru Consultari Interreligioase; Preafericirea Sa Michel Sabbah, Patriarhul latin de Ierusalim; si seicul Tayser Rajab al-Tamimi, judecator suprem al Curtilor Sharia din Palestina. Tot lunea trecuta, liderii religiosi palestinieni au cazut de acord sa infiinteze o filiera palestiniana a Consiliului Interreligios al Religiilor pentru Pace.

 

 

.

12 Noiembrie 2007

Vizualizari: 325

Voteaza:

Liderii religiosi doresc pacea in Orientul Mijlociu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE