Catedrala din Ciudad de Mexico a fost inchisa

 

Catedrala din capitala Mexicului si-a inchis portile acum cateva zile, dupa ce mai bine de 100 de protestatari pe motive politice au intrerupt Sfanta Liturghie. Decizia a fost anuntata de Armando Martinez, presedintele Colegiului Avocatilor Catolici din Mexic, care a spus ca redeschiderea Catedralei va avea loc doar atunci cand guvernul va garanta securitatea credinciosilor si preotilor.

 

Protestatarii i-au amenintat pe credinciosi, pe preoti si pe Cardinalul Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop de Ciudad de Mexico, aflat duminica in Roma. "Sunt acte de agresiune pe care nu trebuie sa le permitem", a declarat Martinez, care a spus ca prima grija o reprezinta siguranta credinciosilor precum si a prelatilor. Demonstrantii au spus ca au fost provocati de clopotele Catedralei care au batut prea mult, intrerupand marsul prin piata Zocolo unde vorbea Lopez Obrador.

Decanul Catedralei, Ruben Avila, a declarat pentru El Universal ca clopotele au batut normal, conform programului de duminica.

 

Intr-o declaratie emisa de Hugo Valdemar Romero, directorul cu comunicatiile al Arhidiecezei de Mexico, a descris evenimentul ca un "condamnabil si las act de teroare, expresie clara a intolerantei religioase si a urii indreptate impotriva Bisericii Catolice".

 

.

22 Noiembrie 2007

Vizualizari: 764

Voteaza:

Catedrala din Ciudad de Mexico a fost inchisa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE