Crestinii si musulmanii impreuna pentru ajutorarea semenilorArhiepiscopia Tomisului

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media

Tel.fax. 0241-611201

e-mail: actualitateaortodoxa@yahoo.com

 


Comunicat de presa

 

Crestinii si musulmanii impreuna pentru ajutorarea semenilor

Maine, 28 septembrie, crestinii si musulmanii vor intreprinde o actiune comuna de ajutorare a sinistratilor din localitatile Tuzla si Costinesti. O parte a convoiului umanitar va pleca de la Muftiat pentru a veni la Catedrala Arhiepiscopala de unde, in jurul orei 11.00, sa porneasca spre zonele sinistrate. 

Ajutoarele, constand in alimente si haine, vor fi duse de inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si de muftiul Iusuf Muurat. Pe langa sprijinul material, reprezentantii celor doua culte au delegat preotii si imamii din zonele afectate sa fie aproape de nevoile materiale si spirituale ale celor afectati de inundatii.

Imediat dupa evenimentele meteorologice nefaste care au afectat locuitorii din zonele amintite, atat crestinii cat si musulmanii au declansat o campanie de strangere de ajutoare care se afla in curs de derulare. In acest sens pe parcursul a doua saptamani vor avea loc actiuni umanitare.

             

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Tomisului roaga organele decizionale din cadrul mass-media sa se alieze actiunilor umanitare pentru ca, impreuna sa reuseasca sensibilizarea opiniei publice in vederea ajutorarii semenilor nostri.

Prin mesajul „Suferinta ta este si suferinta mea” Arhiepiscopia Tomisului demareaza o ampla campanie umanitara prin care isi propune sa generalizeze indemnul crestin al iubirii Mantuitorului: cu totii suntem fii ai lui Dumnezeu, iar suferinta celui de langa noi este si suferinta noastra. Peste timp, noi, sau urmasii  nostri vom fi victime ale aceleiasi departari de Dumnezeu si daca  acum uitam spiritul de solidaritate cu siguranta indiferenta ne va afecta si pe noi. Arhiepiscopia Tomisului incurajeaza actiunile sociale pe cont propriu si de asemenea, prin Departamentul Social,  sta la dispozitia tuturor celor ce intind o mana de ajutor.

Donatiile pot fi duse de fiecare dintre noi in zonele afectate, sau se pot strange prin intemediul parohiilor pe baza de proces verbal. Toate donatiile  vor fi centralizate la Arhiepiscopia Tomisului prin Departamentul Social de unde vor fi trimise catre zonele sinistrate.

 

                        Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media

                                                          Tel. Fax.:  0241-611201

                                                                          0788-107037


.

26 Septembrie 2005

Vizualizari: 707

Voteaza:

Crestinii si musulmanii impreuna pentru ajutorarea semenilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE