10 Mai 2009 - O zi istorica pentru romanii ortodocsi din Paris

Duminica, 10 Mai 2009, adunarea generala extraordinara a parohiei „Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail” din Paris ('Biserica Romana din Paris') a aprobat in unanimitate trecerea parohiei sub omoforul Inaltpreasfintitului Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, in sanul Bisericii-mama.

Biserica Romana din Paris s-a separat de Patriarhia Romana la sfarsitul anului 1948, in momentul in care semnele instalarii comunismului in Romania (precum si semnele pierderii treptate a autonomiei Bisericii in raport cu puterea pro-sovietica) devenisera evidente pentru romanii ortodocsi din Franta. Dupa o perioda dificila de rezistenta in fata puterii atee din Romania si dupa mai multi ani de dialog al reconcilierii cu Biserica-mama prin intermediul ierarhului ei canonic in Europa Occidentala, Mitropolitul Iosif, adunarea generala extraordinara a parohiei decide, duminica 10 mai 2009, intrarea sub omoforul Mitropolitului Iosif, in cadrul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale.

Astfel,Sfanta Liturghie din Duminica Slabanogului (10 mai 2009) a fost prezidata de catre Inaltpreasfintitul Mitropolit Iosif, inconjurat de un sobor de opt preoti si diaconi. Sarbatoarea a fost deplina prin hirotonia diaconului Jean Boboc intru preot, pe seama catedralei „Sfintii Arhangheli” din Paris.

Sursa: egliseroumaine.com
Basilica.ro

 

.

11 Mai 2009

Vizualizari: 236

Voteaza:

10 Mai 2009 - O zi istorica pentru romanii ortodocsi din Paris 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE