19 ani de la trecerea la Domnul a Parintelui Arsenie Boca


19 ani de la trecerea la Domnul a Parintelui Arsenie Boca

Astazi se implinesc 19 ani de la trecerea la Domnul a parintelui Arsenie Boca, cunoscut teolog si mare indrumator de suflete din secolul al XX-lea. Mormantul parintelui Arsenie, de la manastirea Prislop, constituie un loc de pelerinaj pentru sute de crestini din tara care l-au cunoscut si in constiinta carora parintele a ramas ca un om cu viata sfanta.

Parintele Arsenie s-a nascut in anul 1910, in comuna Vata de Sus, judetul Hunedoara, manifestand  de mic copil inclinatie spre studiu si spre artele frumoase. A urmat cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu obtinand titlul de licentiat in teologie in 1932. In perioada 1932-1936 a fost student al Facultatii Belle Arte din Bucuresti si mai apoi, timp de doi ani, al Facultatii de Medicina din Cluj pe care, insa, nu a mai terminat-o.

Intre anii 1938-1939 face un pelerinaj la muntele Athos in urma caruia s-a hotarat sa intre in viata monahala. In anul 1939 a fost tuns in monahism la Manastirea Sambata de Sus. La scurt timp este hirotonit diacon si mai apoi preot.

In 1948, la indemnul mitropolitului Nicolae Balan se muta la Prislop pentru a reinvia viata monahala din aceasta manastire distrusa de generalul Bucow. Aici intemeiaza o obste de maici si vietuieste pana in 1959 cand i se stabileste domiciliul fortat la Bucuresti si lucreaza timp de 10 ani la pictura bisericii din Draganescu Ultima parte a vietii si-a petrecut-o la Manastirea Sinaia.

S-a mutat la Domnul in 28 noiembrie 1989 la Sinaia si a fost inmormantat la manastirea Prislop la 4 decembrie 1989.

.

28 Noiembrie 2008

Vizualizari: 1155

Voteaza:

19 ani de la trecerea la Domnul a Parintelui Arsenie Boca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE