4 ani de la punerei pietrei de temelie la biserica Sfantul Apostol Andrei din Severin

In data de 21 noiembrie se implinesc 4 ani de la punerea pietrei de temelie a primei biserici din Mehedinti inchinata Sfantului Apostol Andrei.

Slujba punerii pietrei de temelie a fost savarsita de Prea Sfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi. In cuvantul rostit la acel moment Prea Sfintitul Parinte Nicodim si-a manifestat dorinta ca in eparhia noastra sa se ridice cate un sfant locas inchinat fiecaruia dintre cei 12 Apostoli, tinand cont ce rol important au avut in raspandirea cuvantului Evangheliei.



In data de 25 noiembrie au fost demarate deja lucrarile de sapare a fundatiei la noul lacas de cult iar in ziua de 26 noiembrie s-a turnat temelia noii biserici.Lucrarile de zidire au demarat in luna mai a anului 2009. In data de 20 aprilie 2011 Prea Sfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei si PS Siluan, Episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria au oficiat slujba de sfintire a interiorului acestui locas de inchinare din cartierul Alunis.

Ridicarea unei noi biserici in Drobeta Turnu Severin in zona ANL-urlor din cartierul Alunis este foarte importanta, deoarece zona este in continua dezvoltare.

Biserica il are ca preot paroh pe parintele consilier eparhial pe probleme social-filantropice, preotul George Smeu.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Noiembrie 2012

Vizualizari: 842

Voteaza:

4 ani de la punerei pietrei de temelie la biserica Sfantul Apostol Andrei din Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE