A debutat proiectul 'Spune stop inactivitatii!'

La sediul Fundatiei „Solidaritate si Speranta“ din Iasi a avut loc ieri conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii proiectului strategic „Spune stop inactivitatii!“, ce se va derula pe o perioada de 18 luni, avand ca scop imbunatatirea capacitatii de ocupare a somerilor de lunga durata si a persoanelor inactive.

Conferinta de presa a fost sustinuta de pr. Narcis Constantin Axinte, presedintele Fundatiei „Solidaritate si Speranta“, Ana Nicoleta Nistor, asistent manager, Gabriel Amironesei, reprezentantul la eveniment al managerului de proiect, pr. Mihai Eduard Dorosinca si Alina Ungureanu, consilier orientare profesionala. La manifestare au fost prezenti si o parte dintre viitori beneficiari ai proiectului „Spune stop inactivitatii!“.

Primul care a luat cuvantul a fost pr. Narcis Constantin Axinte, care a vorbit despre efectele negative ale inactivitatii in campul muncii si despre impactul care se asteapta de la proiectul strategic: „Inactivitatea reprezinta o componenta extrem de negativa din viata unui om, mai ales in zona accesului pe piata muncii, care ofera suport vietii zi de zi. Orice persoana care este angajata poate sa-si desfasoare activitatea in mod normal, poate sa-si sustina familia si poate sa se dezvolte el insusi ca persoana si sa se dezvolte din toate punctele de vedere. Inactivitatea este o drama care opreste orice progres din viata unui om si mai mult decat atat aduce regres aproape pe toate planurile. Stiind cat de greu reprezinta in ziua de astazi gasirea unui loc de munca, cred ca acest proiect, care este de fapt o continuitate a proiectelor din anii trecuti ale Fundatiei noastre, reprezinta o necesitate si va avea un impact benefic si de durata“.

A urmat apoi cuvantul asistentului manager Ana Nicoleta Nistor, care a aratat ca proiectul strategic se va derula pe o perioada de 18 luni si are ca scop imbunatatirea capacitatii de ocupare a somerilor de lunga durata si a persoanelor inactive, prin furnizarea serviciilor de consiliere, informare profesionala si mediere pentru un numar de 968 persoane, din care 288 someri de lunga durata si 680 persoane inactive din regiunile Nord-Est, Sud Vest si Nord-Vest, precum si prin formarea profesionala a unui numar de 882 persoane, din mediul urban si rural.

In continuare, dl Gabriel Amironesei a precizat rolul si importanta formarii profesionale a somerilor de lunga durata si a persoanelor inactive la nivelul Regiunii Nord-Est, iar Alina Ungureanu, consilier orientare profesionala, a vorbit despre cat de importanta este consilierea si informarea profesionala a somerilor si a persoanelor inactive, mentionand si cateva metode privind optimizarea sanselor de acces pe piata muncii.

Proiectul „Spune stop inactivitatii!“ este implementat de Fundatia „Solidaritate si Speranta“ Iasi, in parteneriat cu Asociatia „Centrul de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord Baia Mare“, Asociatia „Filantropia“ Oradea si Episcopia Severinului si Strehaiei si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 „Promovarea masurilor active de ocupare“, Domeniul major de interventie 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare“.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

 

.

07 Iulie 2014

Vizualizari: 409

Voteaza:

A debutat proiectul 'Spune stop inactivitatii!' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE