A IV-a editie a 'Concursului prajiturilor binecuvantate'

Tinerii de la Biserica Buna Vestire din mun. Giurgiu au organizat marti, 26 august, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, "Concursul prajiturilor binecuvantate" editia a IV-a, dedicat Sfantului Mucenic Fanurie. Evenimentul a debutat cu savarsirea Slujbei Acatistului Sfantului Mucenic Fanurie de catre un sobor de preoti si diaconi, iar miercuri, 27 august, in ziua de praznuire a Sfantului, a fost savarsita Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.

Sfantul Mucenic Fanurie
este ocrotitorul gospodinelor si are un cult aparte in toate bisericile grecesti, cunoscut fiind pentru multele minuni savarsite, dar si pentru rugaciunea de dinaintea martirizarii sale: "Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa".

Aceasta manifestare a reunit gospodine, tineri voluntari, dar si copii institutionalizati, cu totii simtind bucuria milosteniei Sfantului Fanurie.

La final, toti participantii au fost declarati castigatori, primind diplome, iconite si obiecte electrocasnice.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

28 August 2014

Vizualizari: 429

Voteaza:

A IV-a editie a 'Concursului prajiturilor binecuvantate' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE