Actiune caritabila in sprijinul copiilor bolnavi de la Spitalul Judetean din Craiova

Centrul social pentru persoane vârstnice „Renaşterea” din Craiova a găzduit astăzi, 18 decembrie 2014, un concert de colinde susţinut de preşcolarii de la Grădiniţa „Paradisul copiilor”, îndrumaţi de director Aurelia Sava, Corul Parohiei Craioviţa I, condus de pr. Marius Lunganu şi Grupul de colindători de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova, îndrumaţi de prof. Ileana Boldişor şi Luiza Raţiu. La eveniment a fost prezent şi un grup de copii cu afecţiuni oncologice aflaţi sub tratament la Spitalul Județean de Urgență Craiova, însoţiţi de pr. Marcel Răduţ Selişte, preot slujitor în această unitate spitalicească şi de prof.

univ. dr. Polixenia Stancu, şefa Secţiei Oncologie. După încheierea concertului de colinde, elevii si cadrele didactice s-au deplasat la Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă unde au împărţit cadouri constând în carţi de colorat, cărti de poveşti, creioane colorate şi jucării, pentru copiii internaţi aici.

Acţiunea caritabilă desfăşurată în sprijinul copiilor cu afecţiuni oncologice face parte din proiectul educaţional de voluntariat şi filantropie “Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi!”, derulat de şcolile gimnaziale din Filiaşi şi Almăj, judeţul Dolj, sub coordonarea părintelui Constantin Mladin, profesor de Religie şi Inspector Social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. „Dorim prin intermediul acestui proiect caritabil să dezvoltăm în rândul elevilor noştri spiritul de voluntariat şi de filantropie, de ajutorare a semenilor aflaţi în suferinţă, având permanent în faţă porunca Mântuitorului, care ne cere să ne iubim aproapele ca pe noi înşine”, ne-a mărturisit părintele Constantin Mladin.

Diacon Gheorghe Cioiu

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

18 Decembrie 2014

Vizualizari: 207

Voteaza:

Actiune caritabila in sprijinul copiilor bolnavi de la Spitalul Judetean din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE