Actiune sociala la Biserica Olari din Capitala

Biserica Olari din Bucuresti impreuna cu Centrul Social Educational ADORNO organizeaza, cu prilejul zilei de Pomenire a Mortilor – Mosii de Iarna, sambata, 22 februarie 2014, actiunea sociala „Daruind vei dobandi”, editia a 13-a.

Cu aceasta ocazie, vor fi oferite de catre credinciosi, ca semn de pomenire pentru toti cei adormiti in dreapta credinta, alimente si alte produse unui numar de 50 de copii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2, precum si unor familii sarace, aflate in grija Bisericii Olari

"indemnam, pe aceasta cale, pe toti cei care doresc sa ofere produsele prin intermediul Bisericii Olari, sa aduca darurile la sfantul altar, ambalate cat mai compact, sigilate si in termenul de garantie, evitandu-se felierea sau portionarea alimentelor.

Proiectul „invata si vei deveni!”

Tot cu acest prilej, dorim sa anuntam continuarea Proiectul „invata si vei deveni!”, implementat de Biserica Olari in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 si cu sprijinul companiei Euroconstruct, in luna martie a anului trecut, avand ca beneficiari un numar de 50 de copii din cadrul DGASPC", ne-a declarat Pr. Paroh Dr. Mihai Iordache. Proiectul se desfasoara pe 8 linii de activitate:

1. sedinte stomatologie

2. sedinte oftalmologie

3. Clubul de lectura: Povestitorul (8 povestitori diferiti) istoriseste copiilor povestea preferata, in prima runda de sesiuni, iar in runda a doua, folosindu-se de recuzita speciala domeniului de activitate, ilustreaza o scena din poveste, in colaborare cu participantii la proiect. Povestea trebuie sa fie marcanta pentru povestitor si pusa in scena astfel incat sa insufle copiilor dorinta de a citi. Pentru urmatoarea sedinta, participantii trebuie sa citeasca ei insisi povestea, sa se gandeasca la un pasaj preferat si sa incerce sa il povesteasca. Aceste aspecte vor fi aprofundate in cadrul primei sedinte din clubul de lectura.

4. Clubul vocational: Activitate dedicata elevilor din clasele IX – XII, deschisa si celor din clasele VII – VIII, care presupune: 2 vizite atelier tamplarie/mobila; 2 vizite service auto; 2 vizite atelier croitorie/fabrica textile; 2 vizite salon coafor/cosmetica; 2 vizite santier constructii; alte 2 vizite grupate in functie de aspiratiile copiilor. Vizitele sunt intercalate de sedinte de consiliere vocationala (1 sedinta la 2 vizite), prin care, copiii sunt instruiti, intre altele sa se prezinte, sa intocmeasca un CV, sa inteleaga ce presupune meseria pe care si-o doresc

5. Tabere de vara

6. Excursii tematice si culturale

7. scoala talentelor

- dansuri populare

- pictura pe vase de lut

- pictura pe sticla

8. Meditatii pentru elevii din clasa a XII-a in vederea sustinerii examenului de Bacalaureat la: matematica, limba romana, o limba straina etc.

Sursa: basilica.ro

18 Februarie 2014

Vizualizari: 182

Voteaza:

Actiune sociala la Biserica Olari din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE