Actiune sociala, vernisaj si slujiri IPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului dăruiește caiete auxiliare elevilor

Arhiepiscopia Tomisului (prin Departamentul Social-Misionar), împreună cu Protoieria II Constanța, a achiziționat 300 de caiete auxiliare pentru matematică, destinate elevilor din clasele 0 – IV. Acestea vor fi dăruite de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, celor 150 de elevi din școlile din localitățile Pantelimon, Runcu și Nistorești, joi, 29 septembrie, ora 9.00, la Școala Gimnazială din Pantelimon.

 

Vernisajul Taberei internaționale de creație-pictură „Dunărea și Dobrogea creștină”

Tot joi, 29 septembrie, la ora 13.00, în prezența IPS Teodosie, la mănăstirea Dervent va avea loc vernisajul expoziției celei de-a XI-a ediții a Taberei de creație - pictură „Dunărea și Dobrogea creștină”. Pe simeze se vor afla lucrările a 15 artiști plastici din Constanța, București, Baia Mare, Botoșani, dar și din Bulgaria și Republica Moldova, care au participat la tabăra de pictură în perioada 19-29 septembrie.

 

Slujbe de hram

Sâmbătă, 1 octombrie, în Biserica Ortodoxă sărbătorește Acoperământul Maicii Domnului. Cu acest prilej, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, jud. Suceava, așezământ monahal care își serbează hramul.

Duminică, 2 octombrie, începând cu ora 7.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Călugăreni (situată în apropierea comunei Pantelimon, jud. Constanța), care are hramul Acoperământul Maicii Domnului. Totodată, credincioșii vor putea asista și la slujba tunderii în monahism a fratelui Gheorghe Sandu, 52 de ani, și vor putea cinsti moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, aduse de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 

Biroul de Comunicare

Pe aceeaşi temă

28 Septembrie 2016

Vizualizari: 468

Voteaza:

Actiune sociala, vernisaj si slujiri IPS Teodosie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE