Actiuni sociale de Sfantul Nicolae, in Arhiepiscopia Tomisului


Actiuni sociale de Sfantul Nicolae, in Arhiepiscopia Tomisului

Comunicat de presa

Astazi, 4 decembrie, la orele 13.30, preotii Departamentului Misionar din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, impreuna cu 25 de elevi de la Scoala nr. 40, "Aurel Vlaicu", inv. Valerica Rusu, vor merge cu daruri de Sfantul Nicolae la copiii Scolii sanatoriale "Deficienti motor" din Techirghiol.

Maine, 5 decembrie, la orele 9.

30, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ii va binecuvanta pe elevii Scolii generale nr. 33, "Anghel Saligny", din Constanta (str. Aleea Narciselor, nr. 2, cartier 4-5) care isi serbeaza patronul spiritual. Cu aceasta ocazie va fi oficiat un Te Deum, iar Ierarhul Tomisului va rosti un cuvant de invatatura elevilor.

De Ziua Scolii, elevii au pregatit un spectacol literar-artistic, in cadrul caruia vor fi premiati doi elevi premiati la etapa nationala a concursului de evaluare in educatie "Constantin Nastasescu" si va fi lansat numarul 4 al revistei scolare "33 E OK".

In cadrul unitatii de invatamant exista o capela cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae" in care slujeste parintele Daniel Bertea.

Vineri, 5 decembrie, la orele 11.00, in Sala Mare a Palatului Arhiepiscopal (str. Arhiepiscopiei, nr. 23), Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, le va darui copiilor de la Centru "Fair Play", Scoala speciala nr. 1, gradinitele nr. 42 si nr. 47 si Scoala generala nr. 2 din Constanta, 100 de pachete cu dulciuri si rechizite. Actiunea este organizata de Departamentul Social al Arhiepiscopiei Tomisului.

Tot in ajunul Sfantului Nicolae, membrii ai Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi Romani, filiala "Ioan Cassian", Constanta, vor pleca, din fata Palatului Arhiepiscopal, la orele 7.30, spre satele Cetatea si Izvoarele din judetul Constanta pentru a le aduce copiilor daruri de Sfantul Nicolae.

Satul Cetatea se afla la cca. 90 km de Constanta spre localitatea Ion Corvin si numara putin peste 60 de familii. Acest sat cu traditie, infiintat la 1900, cu biserica ridicata inca din anul 1918, pare pierdut in negura timpului. La cca. 140 km de Constanta, se afla situat satul Izvoarele, avand, de asemenea, o veche traditie istorica, si aprox. 50 de familii in componenta sa. Drumul catre sat este o veritabila provocare, pe care nu si-o asuma multi. Singurul ajutor, dupa spusele satenilor, este Manastirea Dervent, situata la 10 km de sat.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

03 Decembrie 2008

Vizualizari: 421

Voteaza:

Actiuni sociale de Sfantul Nicolae, in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE