Admitere la Facultatile de Teologie din Mitropolia Ardealului

Institutiile de invatamant superior organizeaza admiterea candidatilor in ciclul de studii de licenta si masterat. In Mitropolia Ardealului, tinerii care doresc sa urmeze studii teologice se pot inscrie la centrele universitare din Sibiu, Alba Iulia si Oradea.

Facultatea de Teologie Ortodoxa "Sfantul Ierarh Andrei Saguna" din Sibiu organizeaza in perioada 11-23 iulie sesiunea de admitere pentru ciclul de licenta si master. La specializarea Teologie pastorala, facultatea sibiana scoate la concurs 68 de locuri bugetate si 115 locuri cu taxa, iar pentru specializarea Teologie sociala se va concura pentru 20 de locuri bugetate si 15 cu taxa. Examenul va avea loc pe 18 iulie, iar afisarea rezultatelor si confirmarea inscrierii vor avea loc pe 21 iulie, respectiv 23-31 iulie.

Candidatii vor sustine un test psihologic eliminatoriu, iar candidatilor la Teologie pastorala li se vor examina si aptitudinile muzicale. Toti candidatii vor sustine apoi o proba orala de cunostinte religioase. Media de admitere va fi calculata din media de la examenul de bacalaureat (50%) si nota de la proba de cunostinte religioase (50%).

Admiterea la Alba Iulia

La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, admiterea se organizeaza in perioada 16 iulie - 3 august. Intre 16 si 26 iulie are loc inscrierea candidatilor; pe 27 iulie are loc sustinerea interviului si a probelor de aptitudini; pe 30 iulie se afiseaza rezultatele, iar pana pe 3 august are loc inmatricularea candidatilor admisi pe locuri subventionate si cu taxa. Sunt scoase la concurs 32 de locuri la buget si 15 locuri cu taxa la specializarea Teologie ortodoxa pastorala si 20 de locuri la buget si 30 de locuri cu taxa la specializarea Teologie asistenta sociala, la ciclul de studii pentru licenta. Pentru studiile de master sunt scoase la concurs 9 locuri la buget si 20 de locuri cu taxa la specializarea Teologie comparata si 9 locuri la buget si 20 cu taxa la specializarea Consiliere pastorala. Admiterea pentru studiile de licenta se face pe baza unui interviu, iar media de admitere consta in 50% media la bacalaureat si 50% nota de la interviu.

Admiterea la Oradea

La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Oradea se organizeaza admitere, la ciclul de studii de licenta, pentru 30 de locuri (25 locuri bugetate si 5 cu taxa) la specializarea Teologie ortodoxa pastorala si pentru 25 de locuri (18 locuri la buget si 7 locuri cu taxa) la specializarea Teologie ortodoxa asistenta sociala.

Pentru masterat sunt scoase la concurs 25 de locuri (9 locuri la buget si 16 locuri cu taxa) la specializarea Teologie sistematica pe fundamente biblice si patristice, 25 de locuri (8 la buget si 17 cu taxa) la specializarea Istorie bisericeasca si gandire crestina si 25 de locuri (8 la buget si 17 cu taxa) la specializarea Teologie pastorala aplicata.

Inscrierea are loc in perioada 16-23 iulie, iar pe 25 iulie are loc admiterea. Examenul consta, la ciclul de studii de licenta, intr-un interviu scris tip test grila cu subiecte din invatatura de credinta ortodoxa. 30% din media de admitere o reprezinta nota obtinuta la test, iar 70% este media de la bacalaureat. Rezultatele se afiseaza pe 25 iulie, iar pana la 31 iulie are loc confirmarea candidatilor admisi, conform pr. lect. dr. Emil Cioara, prodecanul facultatii.

Sursa: mitropoliaardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Iulie 2012

Vizualizari: 497

Voteaza:

Admitere la Facultatile de Teologie din Mitropolia Ardealului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE