Arhiepiscopia Alba Iuliei la ceas de sarbatoare

Duminica, 5 iunie, la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia va avea loc intronizarea noului arhiepiscop al Alba Iuliei. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a ales pe PS Irineu Pop ca succesor al IPS Andrei care a fost ridicat la demnitatea de mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

Slujba Sfintei Liturghii si inscaunarea noului arhiepiscop vor fi savarsite de PF Daniel, Patriarhul Romaniei. Randuielile sfinte din ziua de duminica, 5 iunie, se vor desfasura in interiorul Catedralei Reintregirii, urmand ca in incinta complexului arhiepiscopal sa fie amplasat un ecran de dimensiuni mari, pe care vor putea fi urmarite si de afara toate aceste slujbe. De asemenea, Televiziunea Romana, Televiziunea Trinitas si Radio Reintregirea vor transmite integral Sfanta Liturghie si Intronizarea de la Alba Iulia.

Programul liturgic va incepe la ora 8 cu Utrenia si va continua la ora 9.30 cu Sfanta Liturghie. De la ora 11.45 se va desfasura ceremonia intronizarii noului arhiepiscop.

Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia invita cu drag toti credinciosii care doresc sa participe la acest eveniment deosebit de important pentru eparhia noastra.

Sursa: Radio Reintregirea
 

04 Iunie 2011

Vizualizari: 376

Voteaza:

Arhiepiscopia Alba Iuliei la ceas de sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE