Arhiepiscopia Tomisului, partener in activitati sociale

Proiect unic în Europa – amenajarea plajei terapeutice

Plecând de la proverbul „gospodarul își face iarna car și vara sanie”, Centrul psihologic „Marea Neagră” pregătește amenajarea plajei terapeutice, proiect unic în Europa sprijinit de către Arhiepiscopia Tomisului.

Pentru sprijinirea amenajării primei plaje terapeutice, Arhiepiscopia Tomisului organizează, în perioada 3-10 decembrie, o colectă. Fiecare doritor poate să doneze pentru concretizarea proiectului la orice biserică din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Plaja terapeutică este destinată recuperării celor peste 200.000 de persoane cu dizabilități şi însoţitori ai acestora, care sunt așteptate în vara anului viitor (2018) să se bucure de această zonă specială de relaxare.

Proiectul se va concretiza prin amenajarea unui centru de terapie direct pe plajă, unde vor fi desfășurate gratuit activități de îmbunătățire a motricității și abilităților de comunicare. Parcul va cuprinde zone de șezlonguri, de cearșafuri, spații pentru terapie prin sport și muzică, rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, spațiu pentru terapie canină cu ajutorul câinelui de terapie Sunny (certificat internațional pentru terapie), scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și acces la atelierele ocupaționale.

„Va fi proiectul cu cel mai mare impact adresat persoanelor cu nevoi speciale din România din ultimii ani, iar echipamentele terapeutice sunt inspirate după cele din Statele Unite, unde există acest concept interesant de parc terapeutic”, afirma psihologul Adrian Gemănaru, coordonatorul proiectului.

 

 

Câtă generozitate încape într-o cutie?

Este numele unei acțiuni caritabile organizate de către City Park în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și ShoeBox.ro, în perioada 1-15 decembrie. Orice persoană care dorește să ofere un dar, o speranță de mai bine, un zâmbet de Crăciun copiilor din comunitățile defavorizate, se poate alătura acestui demers.

Cadourile pot consta în: cărți, alimente neperisabile, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Acestea pot fi ambalate într-o cutie și etichetate (categoria de vârstă, cu precizarea fată/băiat) și aduse la Info Desk din City Park Mall Constanța.

Darurile colectate vor ajunge la copiii și familiile din comunitățile defavorizate prin parohiile Arhiepiscopiei Tomisului.

Biroul de Comunicare

27 Noiembrie 2017

Vizualizari: 456

Voteaza:

Arhiepiscopia Tomisului, partener in activitati sociale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE