ARHIM. IUVENALIE IONASCU:

ARHIM. IUVENALIE IONASCU: Mareste imaginea.

In editura Dacpress din Curtea de Arges a aparut recent cartea cu titlul de mai sus, a Parintelui Arhimandrit Iuvenalie Ionescu, care se afla in prezent in fruntea parohiei ortodoxe romane “Sf.

Ioan Casianul” din Roma.

              
Publicata cu binecuvantarea P.S. Calinic Argatu, Episcopul Argesului si Muscelului, cartea pune in valoare cele mai importante marturii despre propovaduirea Apostolilor Petru, Pavel si Ioan la Roma, despre modul in care s-au organizat primele comunitati crestine romane si despre locurile unde crestinii si-au desfasurat aici activitatea liturgica si invatatoreasca.

      
Intrebarea istoricului roman Suetoniu, „Hristos a fost la Roma?”, pe care o pune cand  vorbeste despre alungarea iudeilor din Roma (anul 49 d. Hr.) isi gaseste, dupa veacuri, un nou raspuns foarte bine argumentat si documentat. Autorul foloseste toate sursele demne de a fi luate in discutie, de la textele Sfintei Scripturi pana la autorii antici si vestigiile arheologice recent descoperite, pentru a parcurge istoria crestinismului la Roma, de la inceputurile propovaduirii Evangheliei pe teritoriul Cetatii Eterne pana in zilele noastre.

         
Sunt prezentate momentele si locurile importante din istoria Romei crestine: persecutia neroniana, arestarea crestinilor, locuintele, identificarea moastelor si mormantul Sfantului Petru, Apostolii Pavel, Ioan si Petru la Roma, primele biserici crestine, cele mai vechi cimitire romane (catacombele), locasuri de cult in secolele III, IV, Abbazia delle Tre Fontane, Biserica S. Maria Scala Coeli in secolul XX etc.

      
Toate aceste marturii fac din carte o adevarata enciclopedie privind zorii crestinismului la Roma, scrie diacon Daniel Gligore intr-o recenzie a cartii pe care ne-o trimite la redactie. (Viata Cultelor, Buletin saptamanal de informare religioasa, anul XIII, nr. 611-612 din 23 Iulie 2005)

.

17 Septembrie 2006

Vizualizari: 2903

Voteaza:

ARHIM. IUVENALIE IONASCU: 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE