Asezamantul Sfantul Meletie din Alba Iulia isi cinsteste protectorul

Asezamantul social pentru persoane cu handicap „Sfantul Meletie” Alba Iulia isi cinsteste miercuri, 12 februarie, protectorul, dupa cum informeaza Biroul de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia.

Programul va debuta la ora 10.

00 cu oficierea Sfintei Liturghii in Paraclisul comunitatii persoanelor cu deficiente de auz si vorbire, situat in incinta asezamantului social. Slujba va fi oficiata de un sobor de preoti, fiind slujita si in limbaj mimico - gestual. La slujba vor participa aproximativ 100 de persoane, beneficiari ai centrului „Sfantul Meletie”, persoane cu handicap, persoane cu deficiente de auz si vorbire dar si colaboratori si invitati.

Parohia comunitatii persoanelor cu deficiente de auz si vorbire functioneaza din anul 2005, cand s-a hirotonit un preot care sa raspunda nevoilor acestor persoane cu deficiente, parintele Petru Hasegan.

Asezamantul social pentru persoane cu handicap „Sfantul Meletie” Alba Iulia a fost infiintat in anul 2008 si functioneaza in cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia in parteneriat cu Serviciul Public de Asistenta Sociala Alba Iulia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba. Centrul are ca scop cresterea sanselor de integrare sociala si profesionala a persoanelor cu handicap. in cadrul acestui centru de zi sunt oferite gratuit servicii de orientare profesionala, recuperare - ergoterapie si kinetoterapie, socializare, consiliere psihologica, asistenta si consiliere sociala. De asemenea, in cladire functioneaza si un Paraclis pentru comunitatea persoanelor cu deficiente de auz si vorbire precum si Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, filiala Alba. De serviciile centrului beneficiaza lunar 40 de persoane cu handicap.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Februarie 2014

Vizualizari: 157

Voteaza:

Asezamantul Sfantul Meletie din Alba Iulia isi cinsteste protectorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE