Asociatia „Vasiliada” a lansat campania „Ajuta cu 2%”

 Asociatia Vasiliada, organizatie neguvernamentala cu caracter social aflata sub patronajul Ariepiscopiei Craiovei, a lansat campania de strangere de fonduri intitulata „Ajuta cu 2%”, fundamentata pe „Prevederea 2%” din Codul Fiscal. Campania „Ajuta cu 2%” se va desfasura in judetele Dolj si Gorj pana la data de 15 mai a.c. si are ca scop informarea tuturor contribuabililor persoane fizice cu privire la posibilitatea de a sprijini programele sociale derulate de Asociatia „Vasiliada”, prin directionarea a 2% din impozitul datorat statului. Prin intermediul acestei campanii, „Vasiliada” doreste sa dezvolte un parteneriat cu comunitatea locala, promovand totodata sentimentul de responsabilitate sociala in randul cetatenilor.

„Directionand Asociatiei Vasiliada 2% din impozit, fiecare cetatean are posibilitatea de a contribui la alfabetizarea copiilor nescolarizati, la sustinerea copiilor nevoiasi pentru a putea sa mearga la scoala, la prevenirea situatiilor de abuz si de neglijare a copiilor, la instruirea si gasirea unui loc de munca pentru tinerii cu dizabilitati, cat si la sustinerea persoanelor fara adapost si a persoanelor somere in vederea gasirii unui loc de munca”, a precizat pr. Adrian Stanulica, directorul executiv al Asociatiei „Vasiliada”.

Directionarea a 2% din impozitul pe venit se face prin completarea formularului tip „Cerere 230”, cu datele personale ale contribuabilului si cu datele de identificare ale Asociatiei Vasiliada, urmand ca acest formular sa fie depus la ghiseul Administratiei Financiare. Formularul de directionare poate fi procurat de la sediul Asociatiei Vasiliada, din str. Fratii Buzesti, nr. 20, sau poate fi descarcat de pe pagina web a asociatiei: www.asocatiavasiliada.ro.

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, Asociatia „Vasilia” a desfasurat in anul 2013 o bogata activitate sociala in judetele Dolj si Gorj, deruland proiecte prin intermediul a 10 centre sociale. ONG-ul a oferit sprijin direct unui numar de aproximativ 3400 de persoane aflate in situatii de dificultate.

(Gabriela Popescu)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

17 Ianuarie 2014

Vizualizari: 242

Voteaza:

Asociatia „Vasiliada” a lansat campania „Ajuta cu 2%” 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

asociatia vasiliada

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE