Asociatia Vasiliada - 15 ani de Fapte Bune!

Asociația Vasiliada, organizație nonguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, împlinește 15 ani de activitate social-filantropică în Sud-Vestul României.

În cei 15 ani de activitate socială, Asociația Vasiliada a devenit una dintre cele mai reprezentative organizații caritabile din Oltenia, asigurând servicii sociale pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, precum:

- copii aflați în situații de risc;
- tineri cu dzabilități;
- persoane vârstnice sau fără adăpost;
- persoane de etnie romă sau aflate în căutarea unui loc de muncă.

De asemenea, Asociația Vasiliada a inițiat numeroase parteneriate cu instituții publice si private pentru a dezvolta proiecte și campanii, la care s-au alăturat și numeroase persoane publice: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Tudor Gheorghe, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Mihăilescu, Ducu Bertzi, Ovidiu Cuncea, Natașa Raab, Diana Țugui.

Recunoaștere la nivel național
Datorită implicării în viața socială a comunităților și a oamenilor aflați în dificultate din Oltenia, cu profesionalism și dragoste față de semeni, Asociația Vasiliada a fost desemnată la începutul anului 2016 drept „Instituția Anului în domeniul Asistenței Sociale din Romania”, premiu oferit în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.

Recunoașterea publică la nivel național a Asociației Vasiliada a avut loc și în cadrul Galei „Oameni pentru Oameni”, când a primit premiul pentru „Cea mai bună campanie de strângere de fonduri”, datorită transparenței și eficienței cu care a gestionat donațiile în cadrul Campaniei „Gesturile mici fac oamenii mari”.

”În cei 15 ani de activitate, Asociația Vasiliada a devenit nu doar o instituție contabilă vie, pregătită mereu să vină în sprijinul semenilor aflați în dificultate, ci și un promotor al sentimentelor de dragoste și responsabilitate socială, exprimate prin numeroase programe filantropice. În acest moment, privim cu bucurie spre proiectele care au schimbat în bine viața multor oameni aflati în suferință și nădăjduim că, în anii care vor urma, vom fi și mai multi preocupați să facem, împreună, Binele bine”, a declarat Pr. Adrian Stănulică – Președintele Asociației Vasiliada.

Asociația Vasiliada oferă servicii sociale și educative copiilor aflați în dificultate, în cadrul centrelor de zi din Craiova, Filiași, Lipovu și Tîrgu Jiu; asigură suport persoanelor cu dizabilități în cadrul Centrului ”Sf. Ecaterina” din Craiova și sprijin în regim rezidențial persoanelor fără adăpost, în cadrul singurului centru specializat din regiunea Olteniei.

Doar în ultimul an, activitatea Asociației Vasiliada poate fi rezumată în cifre astfel:
- 3000 de persoane ajutate în mod direct,
- 18 așezăminte și proiecte sociale,
- 37 de specialiști angajați
- 87 de voluntari;
- 48 de parteneriate comunitare.

La împlinirea celor 15 ani de activitate, Asociația Vasiliada dorește să mulțumească tuturor partenerilor și finanțatorilor alături de care a dezvoltat proiecte sociale de succes, precum și tuturor donatorilor sau voluntarilor care au văzut în Vasiliada locul unde pot să înfăptuiască Binele ca expresie a iubirii aproapelui.

Detalii despre activitatea Asociatiei Vasiliada pot fi gasite si pe:
www.AsociatiaVasiliada.ro
https://www.facebook.com/asociatia.vasiliada

Pe 15 iunie, sărbătorim 15 ani !
Pentru a marca împlinirea celor 15 ani de activitate socială, Asociația Vasiliada va organiza până la sfârșitul anului o serie de evenimente publice.

Primul dintre acestea va avea loc pe data de 15 iunie, în Piața Frații Buzești din Centrul Vechi al Craiovei (vis-à-vis de Banc Post – Lipscani).

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Teatrului pentru copii și tineret “Colibri”, Grupului “Generația Folk”, Clubului de fotografie ”Mihai Dan Călinescu” și laboratoarelor ”Foto TEO” și ”DIGI Print”

Astfel, programul activitatilor este urmatorul:
• Ora 12.00 – 22.00 Expoziție Foto „Vasiliada in Imagini”
• 17.00 – 18.00 si 19.00 – 21.00 Ateliere de creație sustinute de beneficiarii centrelor noastre sociale;
• 18.00 – Piesa de teatru de păpuși organizată în parteneriat cu Teatrul pentru copii și tineret „Colibri”;
• 21.00 Concert de muzică Folk susținut de Mădălina Amon și grupul „Generația Folk”.

Gabriela Firu
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

15 Iunie 2016

Vizualizari: 459

Voteaza:

Asociatia Vasiliada - 15 ani de Fapte Bune! 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Asociatia Vasiliada

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE