Biblioteca Facultatii de Teologie din Sibiu a fost sfintita

Din acest nou an universitar, biblioteca Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” şi a Mitropoliei Ardealului, şi-a redeschis porţile pentru cititori într-o nouă organizare. Lucrările de schimbare a rafturilor şi de igienizare a spaţiilor au fost binecuvântate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Slujba de sfinţire a spaţiilor reamenajate a fost oficiată luni, 12 octombrie, de IPS Mitropolit Laurenţiu şi Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. La slujba de sfinţire au fost prezenţi membrii ai administraţiei eparhiale, cadre didactice, profesori, reprezentanţi ai Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, bibliotecarii şi toţi care au contribuit la reamenajarea spaţiilor de depozitare şi de studiu. Vechea bibliotecă a facultăţii sibiene este una dintre cele mai vechi din ţară şi adăposteşte aproximativ 50000 de volume, multe dintre ele de o vechime considerabilă şi de o valoare inestimabilă. Prin reamenajare şi mai ales prin schimbarea vechilor rafturi cu un sistem modern, asemănător marilor biblioteci din străinătate, s-a economisit mult spaţiu de depozitare pentru alte lucrări ce vor fi achiziţionate. De asemenea, spaţiile au fost igienizate şi cărţile sunt acum depozitate în condiţii mult mai bune.

La finalul slujbei de sfinţire, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a felicitat şi le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în această acţiune de reorganizare a bibliotecii, o muncă istovitoare şi foarte costisitoare.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

13 Octombrie 2015

Vizualizari: 104

Voteaza:

Biblioteca Facultatii de Teologie din Sibiu a fost sfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE