Bilant 2011 al Arhiepiscopiei Tomisului

Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Tomisului, condusa de catre Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Teodosie, a facut bilantul anului 2011. Intrunirea de la sfarsitul saptamanii trecute a debutat cu lucrarile membrilor pe comisii, dupa care raportorii au prezentat situatia departamentelor Arhiepiscopiei. Dintre activitatile cele mai importante trebuie enumerate cele cu caracter social, cultural si administrativ. Astfel, Arhiepiscopia Tomisului s-a implicat in peste 4.000 de cazuri sociale sub diverse forme: ajutorarea cu hrana a diferitelor persoane aflate in situatie de risc, acordarea de burse sociale destinate tinerilor pentru a-si continua studiile, donatii, ajutor medical de specialitate etc.



Activitatile culturale din 2011, organizate de catre Arhiepiscopia Tomisului au debutat, potrivit hotararii Sfantului Sinod, sub semnul „Anului omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii”, continuand cu o serie de conferinte si simpozioane tematice. Sub inaltul patronaj al IPS Teodosie s-au desfasurat doua evenimente de marca: sesiunea Stiintifica de Toamna 2011 „Stiinta si Religie” (la Manastirea „Acoperamantul Maicii Domnului” – Dorna Arini) si Congresul National de Teologie.

Sedinta a fost inchisa de IPS Teodosie care a multumit fiecarui membru al Adunarii Eparhiale, consilierilor si secretarului Arhiepiscopiei pentru efortul depus in anul 2011 si a prezentat cateva dintre obiectivele anului 2012: implicarea si mai mare a Arhiepiscopiei in actiuni sociale, prin construirea si darea in folosinta a unor noi cantine sociale, preocuparea permanenta fata de programele cu caracter educational adresate tinerilor, implementarea unui proiect destinat unei gradinite after school, realizarea unui Institut Cultural la Constanta, materializarea unor noi proiecte culturale si intrarea in normalitate din punct de vedere financiar.


Biroul de presa si comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

 

.

01 Februarie 2012

Vizualizari: 346

Voteaza:

Bilant 2011 al Arhiepiscopiei Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE