Binecuvantarea lucrarilor de constructie la Biserica 'Sfanta Treime' din Biled

În după-amiaza zilei de 21 iunie, Înaltpreasfiţitul Părinte Mitropolit Ioan al Banatului a binecuvântat lucrările de ridicare a noii biserici parohiale cu hramul „Sfânta Treime”, din parohia Biled, protopopiatul Sânnicolau Mare. Chiriarhul a sosit la biserica în construcţie, la orele 17:00, fiind întâmpinat, după datină, de către mulţimea de credincioşi a parohiei, de la copii preşcolari, frumos îmbrăcaţi în haine naţionale şi până la bătrânii cu pletele ninse, împreună cu preoții slujitori ai parohiei Marius Ruscu şi Radu Reja. Alături de aceștia au fost prezenți mai mulți preoți din parohiile învecinate, precum și pr. Gheorghe Sutac, Protopopul Sânnicolaului Mare, care a adresat un cuvânt de bun venit Mitropolitului.

Piatra de temelie a bisericii aflate în curs de edificare a fost pusă în anul 2004.

Începând cu acest an se vor întreprinde toate demersurile necesare în vederea întocmirii proiectului şi a obţinerii aprobărilor necesare pentru ridicarea noii biserici, dar lucrările vor începe doar în anul 2013, când noul preot paroh, Marius Ruscu împreună cu câţiva oameni apropiaţi Bisericii, între care şi familia Cean, de loc din Biled, dar cu domiciliul în Germania, care s-a oferit să fie ctitor al începutului, îşi asumă această responsabilitate şi demarează lucrările care la doar doi ani de zile au ajuns până la cota 4,10 m.

Popasul duhovnicesc al Întâistătătorului Bisericii bănăţene a fost benefic şi de bun augur pentru credincioşii parohiei Biled, ca şi pentru noua biserică parohială a lor. Prin prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale, credincioşii ce s-au jertfit până acum s-au simţit răsplătiţi pentru jertfelnicia lor, bucurându-se de aprecierile ce le-au fost adresate de Înaltul Ierarh şi totodată au fost impulsionaţi şi cei mai puţin implicaţi, prin cuvintele de îndemn ale ierarhului, care parafrazând cuvintele Evangheliei, ce ne amintesc de păsările cerului, ce nici nu torc nici nu seceră şi totuşi se bucură de purtarea de grijă a lui Dumnezeu, le cere tuturor credincioşilor să privească la rândunele care îşi fac cuiburile cu atâta trudă şi migală, şi să le urmeze exemplu, fiecare participând măcar şi cu câte o cărămidă pentru a-şi aduce contribuţia la ridicarea noii biserici pentru care urmaşii urmaşilor lor le vor mulţumi şi îi vor binecuvânta.

Folosindu-se de pericopa Evangheliei Duminicale, Înaltpreasfinția Sa a arătat credincioşilor că familia Sebastian-Florin şi Ramona-Valeria Cean a împlinit ca nimeni altul îndemnul evanghelic de a căuta mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui, situaţie din care a avut numai de câştigat pentru că toate celelalte i se adaugă din belşug. Prezenți la slujba de binecuvântare lucrărilor ce au loc la sfântul locaș, dl. Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş și membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timișoarei, şi dl. Gheorghe Braica, primarul comunei Biled, au făcut promisiuni că vor sprijinii lucrările pentru a putea fi duse la bun sfârşit. De asemenea, domnul primar și-a exprimat bucuria de a putea aduce la cunoştinţa comunităţii că la prima şedinţă de Consiliu Local li se va acorda titlul de Cetăţeni de onoare ai Biledului, atât familiei ctitorului Cean, ca şi preotul Marius Ruscu, în semn de respect şi recunoaştere pentru eforturile și râvna depuse în lucrarea de edificare a sfintei biserici.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

24 Iunie 2015

Vizualizari: 126

Voteaza:

Binecuvantarea lucrarilor de constructie la Biserica 'Sfanta Treime' din Biled 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE