Biserica Catolica din Columbia este intransigenta in problema avortului


Cardinalul Alfonso Llopez Trujillo a anuntat marti ca Biserica Catolica din Columbia i-a excomunicat pe toti cei implicati in efectuarea primului avort legal din aceasta tara sud-americana. Avortul a fost efectuat in cazul unei fetite de 11 ani violata de tatal ei vitreg si dupa interventia Curtii Constitutionale. Decizia Bisericii ii include pe toti judecatorii, politicienii si doctorii implicati in acest caz. Nu au scapat nici asistentele medicale sau parintii fetitei, informeaza Manila Bulletin Online.

Cardinalul Trujillo, presedintele Consiliului Pontifical pentru Familie, a fost foarte clar in ceea ce priveste practica excomunicarii.

In luna iunie, acesta a acordat un interviu publicatiei Famiglia Christiana in care sustinea ca doctorii, surorile medicale si mamele implicate in avort pot fi subiectul excomunicarii. Aceasta decizie il poate afecta si pe tata daca se dovedeste ca acesta a sprijinit decizia efectuarii avortului.

Columbia a acceptat la inceputul anului si in urma presiunilor internationale legalizarea avortului in doar trei cazuri: daca sarcina survine in urma unui viol sau incest, daca fatul sufera de malformatii genetice grave si daca viata mamei este pusa in pericol. Arhiepiscopul Bogotei, cardinalul Pedro Rubiano Saenz, a reactionat la aceasta decizie intr-un interviu publicat de ziarul El Tiempo: "oricine comite crima pacatului avortului va fi excomunicat imediat". Si arhiepiscopul Augusto Castro, presedintele Conferintei Episcopilor din Columbia, a declarat ca si in cazurile extreme de viol sau incest "copilul inca nenascut este inocent si nu trebuie sa plateasca pentru pacatele altora". (R.S. - Novopress Romania)
 
 

.

30 August 2006

Vizualizari: 1981

Voteaza:

Biserica Catolica din Columbia este intransigenta in problema avortului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE